Da iarasi postez o reteta banala dar buna si simpla.
Este cea mai iubita de pici mei si si cea mai des facuta in casa.
Castravetii ii gasesc tot timpul anului, nu sint nici iarna deosebit de scumpi.
Daor gustul,asta nu e ca cel al castravetilor de gradina si iarna si mai mult lasa de dorit.
Dar asta este...
INGREDIENTE:
- castraveti
- verdeturi din care cel mai mult marar
- sare
-piper
- otet/zeama de lamiie
- zahar/miere
- ulei
MOD PREPARARE:
Castravetii spalati si eventual curarati de coaja. se injumatatesc pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite se scot simburii, care eu ii pun la blender cu ceva iaurt/sana si sare si amestecul obtinul il beau.Este f. sanatos!
Jumatatile de castraveti se feliaza nu prea subtiti., se amesteca cu verdeturile tocate marunt si din sare, piper,zahar,otet/zeama de lamiie si ulei se face o marinada dupa gustul fiecaruia, care se toarna peste castraveti.
Totul se amesteca si se poat servii.
TIP:
- Daca salata nu o serviti imediat se poate prepara totul si pune la rece,cum am descris mai sus,, doar ca marinada se toarna doar inainte sa se aduca la masa.
- Simburii castravetilor , eu ii scot deoarece sarea din marinada dezhidrateaza castravetii si in acest fel se formeaza intr-un timp f. scurt prea multa zeama si marinada isi pierde din gust.
- Iar feliile de castraveti nu le tai f. subtiri,deoarece cum am zis mai sus, sarea l-e inmoaie f. repede, dar ele fiind mai groase ca.3-4mm, nu se inmoie atit de repede de-a lungul servirii ei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu