Acesta reteta de cornulete am gasit-o cu acesta denumire prima data aici: BURGENLÄENDER KIPFERL si am si pus-o in practica.
Chestia este ca cit m-am straduit sa le fac de frumoase, totusi nu mi-au iestit.Dar pudrate cu zahar si dupa care degustate, am uitat total de cum arata.Gustul este excelent, se topesc in gura ....
INGREDIENTE:
~umplutura~
- 3 albusuri de ou
- 250 g zahar,de preferinta pudra(eu am avut zahar brun si am probat cu el.Pot sa spun ca iese ceva mai gustoasa umplutura)
- 1 priza de scortisoara
- 80 g nuci macinate
- zahar pudra pentru presarat deasupra
~aluat~
- 400 g faina alba de griu
- 250 g unt/marg.
- 1 priza sare
- 1 priza de scortisoara
- 50g zahar pudra
- 1 pac de drojdie euscata sau 20g proaspata
- 3 galbenusuri
- 6 ls lapte
MOD PREPARARE:
Din ingredientele pentru aluat se framinta un aluat maleabil care se pune pentru ca 30 min in frigider.
Intr-e timp se prepara umplutura.Albusul se bate spuma si cins incepe sa devina teapan se adaoga zaharul pe rind, lingura cu lingura.
Aluatul se imparte in patru parti egale si fiecare bucata se intinde sub forma de dreptunghi cu o gr. de ca 5 mm.
Fiecare dreptunghi de aluat se unge cu spuma de albus si se presara cu nuci macinate.Se ruleaza pe partea mai lata, dupa care se taie, ori cu ata, ori cu un cutit bine ascutit triunghiuri de 1-3cm late.Acestea se aseaza pe 2 tavi tapetate cu hirtie de copt si se coc in cuptorul preincins si ventilat la 180°C, sau normal-200°C pentru 20 min.Inca fierbinti se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca in taba.Dupa ce s-au racit complet se pot depozita in cutii de tabla, in care s eot pastra saptamini (asta daca nu le papa nimenea)
~~~~~~BAX spunea ca, masa de albus i-se pare c-am multa.ea unge dreptunghiurile de aluat doar 5mm gr. si restul de albus il amesteca cu inca 100g nuca.Cu o lingurita pune pe o tava tapetata din compozitia de albus si coace in cuptorul incins 15 min.
~~~~~~EU spun ca, DA,masa de albus este c-am multa si chiar pina ajung in cuptor iese pe dinafara, de aceea data viitoare o sa procedez ca Bax.
Iar eu am mai adougat/intins pe fiecare dreptunghi si ceva NUTELA si au iesit si mai bune.
Iar pentru ca reteta a fost atit de buna s-au dus repede aceste cornulete si m-am apucat de a doua tura, dubla.
Ca pina ma intorc din RO. este ceva timp.
Dar curioasa cum sint , am intrat si am Googolit sa vedem cit de raspindita e reteta si da, am gasit-o pe mai multe pagini, in mic si mare la fel.
De ex. aici ,chiar mai multe si mai interesante, cu siguranta o sa urmeze si celelate, sa fie probate:
A doua tura am prepara-o ca si pe prima cu deosebirea ca, in albus am pus ceva cacao si am amestecat in albus 200g nuci. si 200g zahar.In pri ce caz, chiar daca nu ies frumoase, sint "MINUNATE" si merinta munca cu siguranta.
7 comentarii:
Trebuie sa fie tare bune!Te asteapta un premiu la mine!
Mamaa,Laura,cum arata cornuletele astea!!!
Un premiu te asteapta la mine sa-l ridici!Te pup!
E un premiu frumos pentru tine la mine pe blog.:)))
Foarte frumoasesi aspectoase ti-au iesit cornuletele.Un weekend pacut!
nu stiu ce reteta sa fac mai repede de la tine! toate imi plac!
iti ofer un premiu vesel si colorat, vino sa-l ridici!
Buna Laura,
Vroiam sa-ti multumesc pentru vizita pe blog. Zilele astea am trecut prin multe din retetele tale si am deja o lista cu multe dintre ele pe care abia astept sa le incerc! Imi place in deosebi faptul ca abordezi retete specific austriece. Eu una sunt pasionata de bucatariile lumii (desi iubesc bucataria romaneasca) si m-am obisnuit sa-mi rasfat familia cu "saptamani/luni culinare internationale". Imediat ce termin cu febra mancarurilor indiene (ha ha ha ha) voi incerca si bucataria austriaca.... Reteta asta va fi prima :) Felicitari pentru blogul super gustos!!
BUNA FETELOR!
M-am intors sanatoasa din RO. cu forte noi si sper sa ma vizitati si in continuare.
Eu va multumesc din suflet pentru vizita si premii si sper cum de fapt am tot promis si altor fete dragute, ca o sa trec asa pe indelete si sa ridic toate premiile care s-au strins in vreme.
Spre nefericirea mea, nu am avut timp sa o fac mai demult si acum a c-am devenit "CHAOTICA" treaba.
Dar sper sa-i dau de cap.
VA ROG DIN SUFLET sa ma SCUZATI daca nu trec imediat sa ridic premiile,dar "PROMIT" ca o voi face cit mai curind!
Va doresc tuturor o zi minunata si va mai astept cu placere in vizita!!!
A vostra prietena,
Laura S.
Trimiteți un comentariu