Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

17 mai 2009

PIINE CU DROJDIE NATURALA

Demult am vrut sa tot postez retete de piine, dar cum fac de 2 ori pe saptamina si asta deja ochiometric , sa mai cinteresc imi este sa zic asa "lene".😊
Dar de data acesta am avut ceva timp si am zis, hai sa cintaresc ...
Deci, cum zice si titlul, reteta este preparata cu DROJDIE NATURALA
INGREDIENTE:
- 400g faina alba
- 100g faina integrala
- 250g apa (eu am folosit bere)
- 350g DROJDIE NATURALA
- 1-2g drojdie proaspata (asta in cazul in care se doreste sa dospeasca mai repede)
- 1lc zahar sau miere
- 15g sare
MOD PREPARARE:
Cu o seara inainte de a coace piinea se procedeaza astfel;
Drojda se amesteca cu apa calduta(sau ori ce alt lichid) si zaharul sau mierea.
Fainile se amesteca impreuana cu sarea, se adaoga DROJDIA NATURALA , se adaoga amestecul de lichid si se framinta totul bine.
Aluatul se pune intr-un recipient care in prealabil a fost uns cu ulei se copera cu un capac sau o punga de nailon si se lasa in camara pina a doua zi.
A doua zii se scoate pe masa de lucru unsa sau infainata se jntinde putin cu miinile/degetele se se lasa ca. 15 min. sa odihneasa dupa care se ruleaza strins, se pune pe tava infainata, se presara cu faina si se acopera cu o folie de nailon si se lasa la dospit pina ce volumul piini creste vizibil(ca 1 ora).
Intr-e timp cuptorul se incinge la maxim .Dupa ce piinea a dospit, se cresteaza dupa dorinta , se stropeste/unge cu apa si se da la copt.
Cind piinea sa introdus in cuptor, se arunca in cuptor ca 20 ml apa si se inchide repede cuptorul.
Dupa 10 minute, temperatura cuptorului se reduce la 220°C , se deschide usor usa cuptorului sa iasa aburii si se lasa sa coaca inca 30-40 min.
Cind o scoatem din cuptor si ciocanim pe fundul piini ,aceasta trebuie sa sune a gol.
TIP:
Deoarece faina este diferita de la regiune la regiune, eventual gradul de umeditate este mai ridicat, sau mai scazut...este necesar ori sa mai adaougati citeva linguri de apa, ori ceva faina la aluat.
Dar NU este necesar daca se observa ca aluatul se desprinde usor de pe peretii recipientului in timpul malaxarii  si totodata elastic.

5 comentarii:

DAVELLA CULINAR spunea...

Buna Laura! Superba combinatia acestui aluat de paine si te felicit pentru rabdare si creativitate. Iti ofer cu admiratie si mult drag "PREMIUL DE CREATIVITATE" pe care te invit sa-l ridici de pe blogul meu. O saptamana buna si spor gatit bunatatzuri!

Unul din multi! spunea...

Hallo Davella!Multumesc mult pentru aprecieri si pentru Premiu.O sa intru indata ce am timp pe Blogul tau!
Mii de pupicei si o saptamina plina de succese, iti doresc!
Cu prietenie
Laura S.

Anonim spunea...

Hellow
very nice blog!!!

CamiWitt spunea...

Laura,numai bunatati ai pe aici,nici nu stiu pe care sa o fac mai intii.PS:Te rog sa vi sa ridici premiul care te asteapta.Cami Schönen Feiertag morgen

Unul din multi! spunea...

Liebe Cami, iti multumesc nespus de mult.O sa vin indata ce am timp.In primul rind trebuie sa-mi fac un loc pentru ele,ca sint atit de multe de adunat si pina acum am c-am lasat toate doamnele dragute asa ca tine sa ma stepte si eu 2nik".dar promit ca o sa-mi fac citeva ore de ragaz si sa mi-le adun si sa le coordonez putin.Si tie cu ocazia sarabtorii de mine itoi doresc multa fericire si un Wochenende plin de soare si bucurii!
Cu deosebit respect si prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate