Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

14 mai 2009

TORT ANA

*CU DEDICATIE*

Il numesc asa, deoarece este dedicat mamei mele ~ ANA,
cu ocazia ~ Mather's Day.
Draga mama, cu acesta ocazie un "LA MULTI,MULTI ANI" din toata inima si iti doresc muuuuuuuulta putere si sanatate sa le invingi pe toate si iarta-ma ca nu pot sa fiu linga tine, acum cind ai cel mai mult nevoie!
Imi pare nespus de rau, rau, rau.....rau.....iarta-ma te rog!!!!!

INGREDIENTE - blat:

- 6 oua
- 1 pac. zahar vaniliat

- coaja de la 1 lamiie
- 220 g zahar
- 280 g faina
- 2 lc rase praf copt
~~~~~~~~~
- 150-200ml lichid pentru insiroparea blaturilor(lapte+vanilie, suc din compot, lichioruri...)
MOD PREPARARE - blat:
Ouale se mixeaza bine cu zaharul,zaharul vaniliat si coaja de lamiie.
Se mixeaza atit de mult pina ce totul a devenit o spuma cremoasa si volumul a crescut f. mult.
Aici este secretul retetei.Mixarea oualelor cu zahar atit de mult incit sa devina precum o crema foarte aerata si cernerea fainii.
In acest amestec se mixeaza faina cernuta si amestecata in prelabil cu praful de copt si totul se toarna in forma de tort.Blatul tortului se coace ca. 45-50 min.in cuptorul princins la 175-180°C.
Se scoate din cuptor si dupa ca 10 min se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se racesca complet.
Dupa racire blatul se taie in doua,sau chiar in trei parti.
Iar inainte de a se asambla cu crema, se insiropeaza cu ca. 150-200ml lichid.
Gustul lichidului ramine la dorinta fiecaruia.
INGREDIENTE-crema.
- 1pac praf de budinca de vanilie
- 1/2l lapte
- 4ls zahar
- 120g ciocolata alba(de preferinta MILKA)
- 1 paharel de lichior rom/migdale/lamiie.... sau cine NU doreste alchool poate pune ceva esenta + lapte/apa.
- 1/2l smintina lichida pentru frisca
- 4 foi de gelatina
MOD PREPARARE - crema:
Din pachetul de praf de budinca, zahar si lapte, se prepara budinca de vanilie,iar cind acesta este gata se amesteca in ea, ciocolata facuta bucatele.
Se amesteca pina ce acesta sa topit si dupa care se lasa la racit,acoperita cu folie de nailon alimentara.Asta ca sa nu se coaguleze deasupra.
Separat se inmoaie in apa rece foile de gelatina.
Frisca se bate spuma.
Pentru ca frisca sa se poata bata spuma,acesta trebuie sa fie rece de la frigider.
Partea de jos a tortului se aseaza dinou in forma de tort si se insiropeaza.
Gelatina se topeste in paharelul de rom/lichior...care inaite a fost incalzit putin.
(daca cumva nu este cald destul,ca gelatina sa se topeasca bine, paharul cu amestecul de gelatina +rom/lichior...se aeaza intr-un alt recipient cu apa fierbinte si se amesteca pina ce gelatina sa dizolvat bine sau citeva sec. la microunde)
Budinca +frisca batuta spuma+ gelatina se amesteca bine si se pune o parte din crema peste prima foaie de tort.
Crema se imparte in functie de cite felii de tort s-au taiat+ se pune citeva linguri din aceasta crema deoparte pentru a imbraca si decora tortul.
Eventual cine doreste poate sa amestece in putina crema,ceva colorant alimentar care se poate folosii la decorarea tortului.
Dupa ce tortul a fost asamblat si asezat in forma, acesta se da la frigidr pt. ca 3 ore.Dupa care se scoate si se decoreza dupa gustul fiecaruia.
(vezi foto)

8 comentarii:

Momo spunea...

draga laura,minunat tortul tau!felicitari mamei tale pentru noua virsta ,multa sanatate si fericire!

Laura spunea...

Laura draga, tu esti o inspiratie pentru noi toti!!! :)
Tortul este minuunat si fara indoiala, extraordinar de gustos!
Multi,multi ani mamei tale si tie, de asemenea...si la cat mai multe minunatii culinare, asa cum ne-ai onisnuit! :)
Te astept cu mare drag, la mine pe blog, unde te asteapta un binemeritat premiu: Blogger Oscar, care te reprezinta cel mai bine! :)
Multi pupici din partea mea tie si mamei tale!!!

adriana gherman spunea...

La multi ani mamei tale Laura! Multa sanatate. I-ai pregatit un tort minunat. Felicitari.

DAVELLA CULINAR spunea...

Buna draga Laura! Cred ca mama ta este tare mandra de tortul ce i l-ai dedicat! Felicitari si spor la bunatatzuri!

Ana spunea...

La multi ani cu sanatate si bucurii mamei!Viata lunga si dragostea celor din jur. Tortul arata superb si cred ca si gustul este divin :)

Unul din multi! spunea...

Alison,Laura,Nana,Davela si Ana;
Va multumesc din suflet pentru aprecieri si mai ales pentru urarile de sanatate, putere, fericire, dragoste si viata mamicutei mele dragi.
Eu sper ca este mindra de tortulet,de bucuroasa cu siguranta.
Din pacate nu poate degusta din el.Dar cind voi ajunge in RO. daca imi dau voie imprejurarile voi prepara si acolo unul.

Laura, iti multumesc din suflet pentru specialele vorbe frumoase,care la fel ma fac sa ma simt special!
Iti multumesc pentru premiu si la fel pentru toate premiile , care spre rusinea mea, nici pina acum nu am reusit sa mi-le adun.
Dar cu siguranta o sa trec sa-l ridic.

Mii de imbratisari calduroae tuturor!
Cu deosebit respect si prietenie
Laura S.

joee.indianul spunea...

Frumos gest din partea ta Laura ce-i mai frumos pe lumea asta decat sa-ti respecti mama caci ea ti-a dat viata si sa chinuit sa te creasca Mama este cel mai sfint lucru pe pamant de care ne putm bucur ce sa mai zic frumoasa si dedicatia mi-a dat lacrimile Sa-i dea dumnezeu zile multe si fericite mamei tale sa te poti bucura de ea Pooop joee

Unul din multi! spunea...

Draga Joee,iti multumesc pentru ca impartestei aceleasi ginduri de respect si stima, pentru tot ce avem mai drag si mai scump pe acest pamint.
Dar cum e omul,din pacate ne dam seama cit de scumpa si cit de nepretuita este acesta fiinta "MAMA" doar atunci cind nu mai este linga noi.
Multumesc la fel pentru urarile de fericire si la fel iti doresc si tie,familiei tale ,numai bucurii si fericire!

"SI NU UITA si NIMENEA sa nu uite, ca viata noastra depinde de fiecare clipa.
Nu stim nicodata ce ne poate oferii clipa care urmeaza.
De aceea este bine sa ne oferim respect si un cuvint frumos, linga un zimbet pornit ,macar daca nu din inima din respect, ca doar nu costa nimic,dar poate misca si munti!!!!"

Cu deosebita prietenie si respect
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate