Am primit de la o vecina o bucata de dovleac si mi-a spus ca mincarurile cu dovleac sint asa de bune.Na eu am c-am avut indoieli, deoarece in copilarie in familia mea nu s-a papat asa ceva ,decit dragi de purcelasi(hi,hi)
Ori cum de data acesta am incercat si eu o supica care s-a dovedit a fii neasteptat de faina.
INGREDIENTE:
- 500g pulpa de bostan (bostan fara simburi si coaja)
- 2-3 ls ulei/1ls untura/unt
- 1lc zahar
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 legatura de legume pt. supa(morcov,patrunjel,telina....)
- 200ml smintina lichida
- 1l supa de casa sau din cub Maggi
- 1-2 ls faina
- sare
- piper
~~~~~OPTIONAL~~~~~~
- verdeata taiata marunt(patrunjel,marar...)
- ulei de bostan
MOD PREPARARE
Legumele se curata si spala toate.
Ceapa se toaca marunt.Jumatate din legume in afara de bostan se taie foarte marunt si se pun sa fiarba separat in ca 1/2 l apa sau supa.
Intr-o oala se incinge grasimea,se prajeste ceapa cu 1lc zahar.Cind prinde putina culoare se pun legumele se amesteca putin ,se adaoga bucatile de bostan si la fel se innabusesc putin amestecind,peste care se adaoga supa.
Se lasa sa fiarba usor cu capac pina ce toate legumele devin f. moi.
Se mixeaza sau paseaza pina totul devine ca un pireu moale.
Se pune inapoi in oala, se adaoga legumele separat fierte impreuna cu apa in care au fiert.
Faina se amesteca cu ceva apa pina devine o crema mai subtire si se toarna in oala cu supa.
Se mai adaoga si smintina si se lasa sa fiarba usor amestecind in continuu pina se observa ca se ingrooasa putin.Eventual se mai adaoga ceva apa sau supa pt. a obtine o supa cu o densitate la dorinta personala.Se degusteaza si daca mai este necesar se adaoga ceva sare ,piper,eventual ceva nucsoara,sau chimen.
Cui ii place si doreste se poate pune in momentul in care se prajeste ceapa si 1lc boia de ardei dulce.
Cind supa este gasta se presara cu verdeata si cind se serveste in fiecare farfurie se pune cite 1ls ulei din simburi de bostan si/sau simburi de bostan prajiti si/sau Croûtons(vezi-Laura`s Leckereien: SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA#links#links
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu