Am facut in WE. pentru Picii mei Mufins cu visine din compot.
Au iesit f. fain la gust,cu toate ca am uitat sa pun in aluat si laptele din lista ingredientelor.
Aici si reteta,care este f simpla.
INGREDIENTE ~ 12 BUC.:
- 2 oua
- 150g zahar(de pref. pudra)
- 115g ulei
- 3ls lapte(poate fii si lichior)
- 250g faina
- 1/2 pac. praf copt
- 1 virf de lc bicarbonat
- 100g ciocolata razuita pe razatoarea cu gauri mari
- 36 buc. cirese/visine din compot/congelate/proaspete
- 1ls fulgi de cocos sau faina
- 1lamiie-coaja
- 1 pac zahar vaniliat
MOD PREPARARE:
Cuptorul de incinge la 180°C
Ciresele/visinele se scurg si se pun pe un servet de bucatarie la zvintat.
Ouale,zaharul,zaharul vaniliat, coaja de lamiie silaptele se mixeaza bine, pina compozitia devine spumoasa si culoarease albeste.
Se toarna precum la maioneza uleiul,mixind bine in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, se adaoga la compozitia de oua si nu se mai mixeaza ci se amesteca cu o lingura putin in asa fel incit ingredientele doar sa se umezeasca putin.Se adaoga bucatile de ciocolata si la fel se amesteca tot cu o lingura sau o platea inasa fel incit aluatul sa ramine putin aerat.
Visinele se amesteca cu lingura de fulgi de cocos sau faina,in asa fel incit sa-le cuprinda pe toate partile.Jumatate din aluat se pune in formele de muffins,se pun cite 3 bucati de fructe in fiecare forma si peste se adaoga restul de aluat.
Se coc ca 25-30 min.Pina ce deasupra primesc culoarea dorita.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa ca 10 minute in tava ,dupa care se scot pe gratarul de bucatarie.Se decoreaza cu zahar pudra,cu cocolata...
Fiiecare cu ce doreste si are.Eu nu am decorat cu nimic,doar inaite de servire am pudrat cu zahar.
SCHOKO WEICHSEL/KIRSCHMUFFINS
ZUTATEN:
- 2 Eier
- 150 g Zucker
- 115 g ÖL
- 2 Eier
- 150 g Zucker
- 115 g ÖL
- 3 EL Milch oder Likör
- 250 g Mehl
- 1/2 Pak. Backpulver
- 250 g Mehl
- 1/2 Pak. Backpulver
- 1/4 KL Natron
- 100 g Schokoraspeln
- 36 Stück Kirschen
- 100 g Schokoraspeln
- 36 Stück Kirschen
- 1Pak.Vaniliezucker
- 1 Zitrone-nur die Schale
- 1 EL Kokosraspel oder Mehl
ZUBEREITUNG:
Korschen/Weichsel gut abtropfen und im Kokosraspel oder Mehl welzen.
Eier, Zucker, Öl und Milch/Likör schaumig schlagen.
Mehl,Natron und Backpulver mischen, dazugeben und zu einem Teig verrühren mit eine Löfel. Zuletzt die Schokoraspeln untermengen.
Die Hälfte des Teiges in Muffinformen füllen, dann pro Form 3 Kirschen dazugeben und mit dem restlichen Teig bedecken.
Die Schoko Weichsel/Kirschmuffins etwa 25 -30 Minuten backen.
Nach dem Backen ca. 10 Minuten abkühlen lassen und die Muffins aus der Form heben, auf einem Kuchengitter weiter abkühlen lassen.
Mehl,Natron und Backpulver mischen, dazugeben und zu einem Teig verrühren mit eine Löfel. Zuletzt die Schokoraspeln untermengen.
Die Hälfte des Teiges in Muffinformen füllen, dann pro Form 3 Kirschen dazugeben und mit dem restlichen Teig bedecken.
Die Schoko Weichsel/Kirschmuffins etwa 25 -30 Minuten backen.
Nach dem Backen ca. 10 Minuten abkühlen lassen und die Muffins aus der Form heben, auf einem Kuchengitter weiter abkühlen lassen.
Mit Puderzucker,Schokolade...,,,,garnieren und servieren.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu