Cum am mai spus, supele crema momentan sint premiera in bucataria mea.
La inceput nu le-am putut agrea, iar acum probez cu ori si ce leguma.
De data acesta este ~CONOPIDA~ care incroneaza meniul zilei.
INGREDIENTE:
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 1-2 catei usturoi
- 1ls untura/unt/marg, sau 2-3 ls ulei
- 200 ml smintina lichida
- 2 ls faina alba
- 1l supa facuta in casa/din cub Maggi sau chiar apa
- 1lc zahar
- sare
- piper
- nucsoara
- perisoare -OPTIONAL- deci numai daca doriti,nu este neaparata nevoie.
MOD PREPARARE:
Conopdia se curata si se pune intreaga intr-o oala cu apa sarata eventual cu ceva vegeta la fiert.
Se fierbe ca. 10 min.Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.Apa in care a fiert conopida se foloseste la supa.
Legumele se taie marunt.
Ceapa se caleste cu 1lc zahar in grasime/ulei,se daoga usturoiul taiat sau presat,se amesteca putin dupa care se adaoga legumele.
Amestecind se lasa sa se innabuseasca putin dupa care se adaoga 1l de supa sau apa si daca se pun, perisoarele trecute putin prin faina.
Se lasa sa fiarba la fos domol cel putin 30 min.Eventual se mai poate adaoga din apa in care a fiert conopida.
Conopida fiarta ,scursa si putin racita se desface in bucatele mici,acum ori intreaga ,ori jumatate din ea(eu am facut doar dintr-o jumatate ca 1/2kg. deorece cealalta jumatate am folosit-o la felul doi ca garnitura)
Deci bucatelele de conopida se pun intr-un mixer cu putina apa in care a fiert si se mixeaza pina devin pireu.Daca nu aveti mixer, fierbeti bucatelele de conopida pina devin f. moi, chiar ca un pireu si trece-ti prin sita.
Cind perisoarele din supa sint fierte se adaoga pireul de conopida.Din smintina, faina si ceva apa in care a fiert conopida se amesteca un dres fara cocoloase care se adaoga supei.Se lasa sa dea intr-un clocot,eventual se completeaza cu apa in care a fiert conopida sau apa si se condimenteaza dupa gust cu ceva sare,piper si nucsoara.
Deasupra se presara cu ceva patrunjel verde ,snitling.....si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu