Este o reteta de salata de cartofi simpla,dar care este foarte raspindita in meniurile austriece.
Dar pe cit de simpla este,totusi trebuie sa se respecte citeva criterii,pentru a reusii asa cum trebuie.
Eu am facut mai mult sau mai putin ochiometric si ceva mai mult pentru a servii 2 zile din ea.
Reteta cu cant. exacte este acesta;
INGREDIENTE(4 Pers):
- 600g cartofi pt. salata(Sieglinde,Kipfler...in lb romana au poate alta denumire...)
- 60g ceapa de care doriti taiata marunt
- 250ml supa de casa din cub Maggi sau apa
- 3ls otet de salata(mere,vin...)-eu prefer pe cel din vin alb
- 6ls ulei de care doriti,merge foarte bine si cu ulei de bostan
- sare+ piper
- daca se doreste si/sau ceva
~ mustar
~ zahar
~ chimen
MOD PREPARARE:
Cartofii se pun la fiert.
(eu pun in apa in care se fierb cartofii 1ls seminte de chimen)
Ceapa se taie marunt.
Iar din supa/apa, sare,piper,otet,*mustar,*zahar,*chimen si ulei se prepara Dressingul pt. salata,. vcare trebuie sa fie la fel fierbinte.
Cartofii fierbinti se curata de coaja ,se taie felii si alternativ, un rind de cartofi,presarati cu cepa si dressing,urmat iarasi de un rind de cartofi...se puj intr-un castron.Cind totul este in castron se amesteca cu grija ,ca cartofii sa nu se zdrobeasca prea tare pina ce dressingul devine putin viscos.
ATENTIE!- Dupa cum am spus aici este cheia unde trebuie sa se aiva grija;-dressingul trebuie sa devina viscos,de aceea cartofii neparati trebuie sa fie fierbinti,pentru ca dressingul sa-i lege.
Deasupra se presara cu frunze verzi de ceapa,snitling,patrunjel sau chiar telina.Fiecare cu ce are si doreste.
ERDÄPFELSALAT
ZUTATEN(4 Pers.)- 600g Erdäpfel, gekocht und geschelt(Sieglinde,Kipfler...)
- 60 Zwiebel kleingeschnitten
- 250ml Suppe oder Wasser
- 3EL Essig
- 6EL Öl(Kürbiskernöl ist auch gut)
- Salz+Pfeffer
- Wer mag und/oder ~Estragonsenf
~Zucker
~Kümmel
ZUBEREITUNG:
Gekochte Erdäpfel noch heiß schälen und in feine scheibe schneiden.
Aus heiße Suppe/Wasser,Essig,Salz,Pffefer, *Senf,*Kümmel,*Zucker und Öl die Salatdressing zubereiten.Die heiße Edräpfelscheiben alternativ mit Zwiebel und heiße Salatdressing in einen Salatschüssel geben und vorsichtig aber gut durchmischen bis der Dressing eine sämige Bindung erhält.
Zum Garnieren eignet sich sehr gut Schnittlauch, Petersilblätter....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu