Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 sept. 2008

COLACI UMPLUTI CU GEM SI COCOS


Aceasta reteta este preluata ca idee de la reteta de Ensaimada -
Doar ca aluatul este putin diferit si i-am pus si umplutura.
Aici si reteta,
INGREDIENTE:
- 500g faina
- 1 cub drojdie (42g)
- 250ml lapte
- 80g unt/marg
- 1ou
- 75g zahar
- 8 g sare
- coaja rasa de la 1 lamiie
- 1 pac zahar vaniliat
UMPLUTURA.
- 1 boran de gem de caise
- 100-150g fulgi de cocos
MOD PREPARARE:
Aluatul - ori se face in MP-cum am procedat eu.
- ori metoda clasica.Drojdia se topeste in laptele putin caldut,se amesteca cu 1 ls faina si zaharul si se lasa 5-10 minute la crescut intr-un crater facut in faina.Dupa care incepe sa se framinte adougind pe rind restul ingredientelor.Dupa framintat se llasa la dospit pina a isi dubleaza volumul.
Intr-e timp gemul se topeste la microunde sau in apa fiebinte si se amesteca cu fulgii de cocos.Daca gemul este fiert dupa metoda clasica cu zahar normal si este destul de compact,nu mai este nevoie neaparat sa se amestece cu fulgi de cocos ,doar daca se doreste.Gemul meu este facut cu zahar cu jeleu,marca firmei Dr.Oetkar, si din experienta stiu ca la caldura gemul devine lichid.De aceea am amestecat cu nuca de cocos,ca in cuptor sa nu curga din colac.
Dupa dospire se pune aluatl pe masa de lucru unsa cu ulei.Se imparte in 8 sau in 16 bucati.Depinde cit de mari doriti colacii.Eu personal ii prefer cit mai micuti.
Fiecare bucatica de aluat se intinde f. f. subtire,se unge cu ulei sau unt,sau margarina topit.pe latura mai lunga a aluatului intins,se pune cu lingurita ceva gem si cu grija se ruleaza.Dupa ce s-a rulat si a devenit precum un snur,acesta se ruleaza in forma de melc si se aseaza pe tava captusita cu hirtie de copt sau unsa cu grasime.
Dupa ce toate bucatile de aluat sint umplute,rulate si puse in tavi,acestea se acopera cu o folie de nailon,obtinuta dintr-un sac de nailon si se lasa la dospit pina ce s eobesrva ca volumul a crescut ,aproape s-a dublat.Se unge cu ou batut cu lapte ,eventual s epot presara desupra,seminte de susan,mac ,zagar tos...si se introduce in cuptor la 200°C pentru ca 20 min.
Sint f. faini la gust ,mai ales a doua zi.

2 comentarii:

Ginette spunea...

Buna draga Laura, ce minunat arata colaceii tai !! As manca si eu vreo 2 :-)...deci trebuie sa pun mana sa-i fac.
Te pup si iti doresc numai bine !

Unul din multi! spunea...

Ginuca draga mea,
Si daca am fii vecine,nu ti-as mai putea oferii,deoarece sint "lala"-terminati.Asa spun aici austricii cind ceva nu mai este.
Dar daca incerci ei iti urez spor la treaba si in primul rind sa-ti iese bune.
Eu nu am mai reusit nici acum sa mai fac "Papanasii" tai.Dar tot pe imima imi sint.Sper sa ajung sa-i fac odata.
Mii de pupicei!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate