Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 sept. 2008

BUHTELJINI (Slovenia)


Reteta acesta am gasit-o tot pe Blogul ~ Laura Adamache: Buhteljni (Slovenia) Este tot atit de faina si gustoasa ca toate celelalte retete pe care le-am probat.


Asa ca draga mea Laura A. si de data acesta tebuie sa imi accepti multumirile
!!!!!!!!!!!!!!

Retetea este acesta;
INGREDIENTE - ALUAT:
- 500 gr faina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 20 gr drojdie proaspata
- un varf sare
- 50 gr zahar
- 100 gr unt moale
- 1 lingurita miere
~~~eu am mai adougat~~~
- coaja a doua lamii
- 1 pac zahar vaniliat
INGREDIENTE - UMPLUTURA:
La dorinta fiecaruia,umplutura poate varuia;
- marmelada/gem,crema patisiera,brinza dulce,nuca,mac...
Eu am facut o umplutura din brinza dulce si gem de zmeura;
- 500g brinza de vaci
- 1/2 pac praf de budinca de vanilie
- 1ls zahar pudra
- gem de zmeura
~~~~~~~~~~~~
Budinca se amesteca cu zaharul pudra si se freaca cu brinza de vaci.
MOD PREPARARE:
Eu am pus ingredientele de aluat in MP - ALUAT si am lasat programul intreg sa lucreze(framintat+dospit).
Daca se lucreaza dupa metoda clasica se procedeaza astfel;
100ml lapte se incalzeste putin,se dizolva mierea si drojdiain el.
Faina se pune pe intr-un castron in care se formeaza un crater la mijloc.
In acest crater se pune drojdia dizolvata si se presara putina faina deasupra.
Dupa ca 10 minute fermentare a drojdiei,se adaoga si restul de lapte caldut in care s-a dizolvat zaharul si pe rind retul ingredientelor.Sew framinta bine pina devine un aluat elastic si nu mai lipeste .
Se lasa la dospit pina ce volumul lui s-a dublat.
Pe masa de lucru infainata sau unsa cu ulei se intinde aluatul cu o grosime de ca 1 cm si se taie patratele cu dimensiunea de 5 cm.
In mijlocul acestor patratele se pune umplutura care o doriti se se impacheteaza.Se i-au doua colturi opuse si se petrc unul peste altul.La fel se procedeaza si cu celelalte doua colturi.
Din pacate la mine tascutele cind sint la dopsit se tot deschid. Ma intreb ca ce sa le fac sa stea impachetate?!
Poate citeste cineva acesta intrebare si imi da un sfat.Va rog mult si va MULTUMESC de pe acum!
"Tascutele" astfel pregatite se aseaza cu putin loc intr-e ele pe o tava unsa cu grasime.Se ai pun ica odata la dospit ca 30-45 dr minute.Dospirea aluatului depinde de temperatura locului unde dospeste.
Cind "Tascutele" au dospit vizbil,se ung cu unt in prelabil topit si doar caldut.Se introduc in cuptorul preincins la 180°C pt. ca 20-25 min.
Eu le-am copt la 200°C ,tot atit de mult
Probabil cuptorul meu nu coace atit de bine ca al Laurei A.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate