Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 aug. 2008

ENSAIMADA


Este o reteta de origine Spaniola,care am luat-o de aici
;http://www.mallorca-today.de/php/archiv/2000/oktober/kochrezept/index.php
------------------------------------
Iar aici un link cu video despre acesta specialitate:
http://www.teleweb-mallorca.com/DE/paginas/157.htm
Doar ca eu am modificat-o putin si in loc de untura de porc am pus ceva ulei de masline si forma nu este de melc,ci i-am dat forma de Croissant.
Ingrediente:
- 500 g faina(eu am pus ca. 600-chiar 700g.deoarece aluatul a fost prea moale.)
- 75 g zahar (eu am pus 150g, ca la pici mei le place ceva mai dulce
- 1 lc sare
- 40 g drojdie proaspata( eu am pus un cb. de 42 de grame,asa se gasete la noi in A.)
- 1/4 l lapte caldut
- 2 ls ulei (eu am folosit ulei de masline
- 2 oua- grasime pt uns tava,sau hirtie de copt
- faina pt. masa de lucru(eu ung masa cu ulei)
- 200 g untura de porc topita(eu folodesc ulei de masline)
- In reteta nu scrie,dar eu am pus ceva coaja rasa de lamiie si zahar vaniliat.
Mod preparare;
Faina,zaharul si sarea ,se amesteca bine intr-un castron.In mijloc se afce o adincitura in care se pue drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Totul se lasa 15 minute la dospit,dupa care se a,esteca retul ingredientelor ipreuna si se framinta unaluat nu prea tare ,in aluat care foarte usor se lipeste de miini.Dupa cum am spus si mai sus ,eu am pus aproape 600-700g de faina.Si aluatul l-am facut in MP:Astfel aluatul framintat se lasa 30 min. la dospit,dupa care se intinde pe masa de lucru ori infainata ori unsa cu ulei cum am facut eu.Aluatul se intinde foarte,foarte subtire si cu o pensula sau cu mina se unge aluatul cu un film de untura de porc,sau cum am specifcat mai sus ,ulei de masline.Se ruleaza ,precum rulada si i se da forma de melc(asa ca in pozele din linkul de mai sus sau video),sau se taie in bucati,sau dupa cum am facut eu in pozele de mai jos,sub forma de Cornuri /Croissant.Eu am si umplut citeva cu marmelada amestecata cu nuca prajita.Si au iesit minunate.Iar o parte din aluat am presarat-o cu zahar si scortisoara,la fel de bune.Cind aluatul a primit forma dorita,se aseaza pe tava pregatita si se lasa la dospit.In reteta scrie ca peste noapte.Eu am lasat la dospit ca. 2 ore si au iesit super faine.Dupa care(eu am uns si cu ou batut cu ceva lapte caldut)se introduc in cuptorul deja incins la 200°C si se coc atita timp,pina devin aurii.


-----------------------------
Mai adaog o poza cu ultima exeperienta facuta cu acestb aluat minunat
Va spun ca,daca incerati si va reuseste ,va indragostiti de el.Ia uitati aici ce minunati de Gogosi(mama l-e spune >Izmene intoarse-hihi)mi-au reusit;



----------------------------------
Iar aici ultima varianta/tura de gogosi din acest aluat,o parte cu ciocolata cu lapte si bombonele colorate,pt. David;

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

Sidy [Besucher]

26.01.08 @ 12:29
Eu nu am apucat sa fac nimic dulce pentru musafirii mei...rapizi !!! Imi dai si mie ? Ti-au mai ramas ??? Ca iar fac inundatie !!!!
~~~~~~~~~~~~~~
Raspuns lui Laura S.
Draga "surioara" pai acum am pus iaraso de o portie,ca ai mei pici nu-i mai pot satura.
Astazi mi-a dat ordine sa-i glazurez cu ciocolata si bombonele colorate.
Asa ca, stai pe aproape ca-ti expediez si tie juma de portie(hihi)
Distractie placuta cu musafirii!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate