Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 aug. 2008

PIINE CU SUSAN ~ / ~SESAMBROT

Aceasta reteta o am din acesta carte,
care are mai multe retete faine si bune de pus in practica.Doar ca, pentru fiecare trebuie sa aleg si timpul potrivit si mai ales cu gatitul trebuie sa ma orientez c-am ce pofte au barbatii mei.
De aceea cindva,cumva ,incet,incet vor ajunge si altele nu numai pe masa ci si in Blog.
Aici si reteta care este in carte;
INGREDIENTE:
- 250ml apa calduta
- 2ls ulei de susan(bineinteles ca se poate inlocui)
- 1lc zahar
- 1lc sare
- 490g faina
- 1,1/2lc drojdie uscata
~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1ou mic
- 1ls apa
-3ls seminte de susan
MOD PREPARARE:
Modul de preparare poate varia in functie de cum are si doreste fiecare.Ori metoda clasica de framintat si dospit ori in MP.
Reteta din carte este preparata in MP:
Primele ingrediente se pun in MP in ordinea care sint mai sus scrise si se lucreza cu programul-ALUAT.
Dupa incheierea programului,aluatul se pune pe masa de lucru infainata si i-se da forma de piine rotunda(bineinteles ca i-se poate da si alta forma),dupa care se aseaza pe o tava unsa cu ulei,infainata sau captusita cu hirtie de copt.O folie de nailon alimentara se unge cu ulei si se acopera cu ea aluatul care se lasa inca odata la dospit pina ce volumul aproape sa dublat.

Cuptorul se incinge la 200°C.
Piini i-se taie deasupra pe mijloc cu un cutit bine ascutit(cuter),un cerc(aici la fel se poate taia si dungi...),se unge cu oul batut cu apa,se presara semintele de susan deasupra si se introduce in cuptor,pentru ca.52 min.Pina deasupra devine auriu.


SESAMBROT
ZUTATEN:
- 250g Wasser,lauwarm
- 2EL Sesamöl
- 1TL Zucker
- 1TL Salz
- 450 g Weizenmehl Type550
-1 1/2 TL Trockenhefe
~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1kleines Ei
- 1EL Wasser
- 3EL Sesamsamen
ZUBEREITUNG:
Die erste sechs Zutaten in der angegebene Rehienfolge in den BBA geben und Programm-TEIG -starten.
Wenn das Programm beendet ist, den Teig heraus nehmen, auf einen behmalte Arbeitsfläche geben , und einem runde dicke Fladen formen und dann auf einem geölte oder mit Mehl bestäubte Backblech geben und mit eingeölter Frischhaltefolie locker abdecken.Den Teig geheb lassen, bis er seinen Volumen verdoppelt hat.
Backofen auf 200°C vorheitzen.Den Leib in der Mitte kreisförmig, etwa 1/2 cm tief, einschneiden.Mit der Ei-Wasser-Mischung bestreichen und die Sesamkürner darüber streuen.
Das Leib im heiße Ofen schieben und etwa 25 min. backen.


PIINE CU SUSAN SI DROJDIE NATURALA LICHIDA
(vezi foto)
VARIANTA a la Laura S.
INGREDIENTE:
- 250g drojdie naturala lichida
http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/16277/Drojdie-naturala-lichida/
- 250g apa(sau cu o bere aromata iese si mai buna la gust)
- 4gdrojdie uscata
- 1lc zahar sau miere de albine
- 500 faina alba
- 16 g sare
- 20g ulei de susan(sau de care doriti),sau unt/marg. sau untura de porc
~~~~~~~~~~~~~~
- 2-3ls ulei
- 2-3ls susan
MOD PREPARARE:
Se poate prepara dupa metoda clasica sau in MP.cu programul-ALUAT.
Eu am preparat in MP. punind primele7 ingrediente in ordinea care sint scrise in MP.Dupa incheierea programului se scoate aluatul pe masa unsa cu 2-3 ls ulei.
Se intinde putin cu ajutorul degetelor,dupa care i-se da forma dorita.Astfel se trece /tavaleste prin susan, dupa care se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt sau infainata.
Se acopara cu un prosop si se lasa la dospit pina ce volumul i-se dubleza.Cuptorul se incinge la 250°C,iar cind pinea s-a introdus in cuptor,temeperaura se scade la 200°C.Dupa dospire se taie pe mijloc cu un cutit bine ascutit si se introduce la copt ca. 30min. pina ce deasupra primeste culoarea dorita.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

4 comentarii:
Ginette a spus...
Laura, ce grozava e painica ! Am sa o fac si eu. Te pup :-)

31 iulie, 2008 15:30
mihaela a spus...
laura ti-am oferit cu drag un premiu virtual.la mine pe blog citesti mai multe.
un week-end minunat!

01 august, 2008 14:03
Laura `s Leckereien a spus...
Ginuca,ma bucur ca iti place piinica.Sper sa-ti reusesca daca o incerci si mai ales sa va placa.
Pup si eu dulce si un WE.placut iti doresc!

01 august, 2008 18:15
Laura `s Leckereien a spus...
Draga Mihaela,
Inca nu am reusit s aintru pe Blogul tau sa vad despre ce este vorba,dar cu siguranta o sa fie o surpriza placuta.
Cu siguranta o sa ma bucur si sper ca in curind sa reusesc sa te pot bucura si eu pe tine.
Iti urez un WE.placut tie si Familiei tale si pe curind!
Mii de pupicei.

01 august, 2008 18:17

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate