Cantitatile sint in functie de nr. de persoane si dupa gust.
INGREDIENTE;
- 1-2 castraveti lungi (cei mai buni sunt cei de gradina)
- 1lc sare
- chimen,piper(măcinate)
- 1 lc zahar
- otet
- ulei
- 2-3 ls smintina lichida/smintina acra sau iaurt
- 1-2 cepe verzi sau 1 ceapa mica uscata
- 1-2 catei de usturoi
- 1 legatura mica de marar
MOD PREPARARE;
Castravetii se curata sau NU, in functie de cum va place.Eu am curatat doar de jumatate.
Se injumatatesc pe lungime si li-se scot simburii.
Se taie felioare subtiri si se amesteca bine cu sare.Se pun intr-o sita si se lasa la scurs ca. 30 min..
Ceapa, mararul si usturoiul se taie marunt si se amesteca cu ceva otet + zaharul,piper, smintina sau iaurt si ceva ulei. Degustati in timp sa vedeti cum este la gust. Eventual se mai adaoga dupa gust vre-un condiment...
Se ameteca totul cu castravetii se pune la rece ca-30 min. dupa care sepoate sevii.
INGREDIENTE;
- 1-2 castraveti lungi (cei mai buni sunt cei de gradina)
- 1lc sare
- chimen,piper(măcinate)
- 1 lc zahar
- otet
- ulei
- 2-3 ls smintina lichida/smintina acra sau iaurt
- 1-2 cepe verzi sau 1 ceapa mica uscata
- 1-2 catei de usturoi
- 1 legatura mica de marar
MOD PREPARARE;
Castravetii se curata sau NU, in functie de cum va place.Eu am curatat doar de jumatate.
Se injumatatesc pe lungime si li-se scot simburii.
Se taie felioare subtiri si se amesteca bine cu sare.Se pun intr-o sita si se lasa la scurs ca. 30 min..
Ceapa, mararul si usturoiul se taie marunt si se amesteca cu ceva otet + zaharul,piper, smintina sau iaurt si ceva ulei. Degustati in timp sa vedeti cum este la gust. Eventual se mai adaoga dupa gust vre-un condiment...
Se ameteca totul cu castravetii se pune la rece ca-30 min. dupa care sepoate sevii.
Aceasta salata este foarte binevenita, mai ales vara, deoarece este foarte răcoroasă si pe deasupra si a doua , chiar a treia zii, se poate consuma, cu conditia sa fie tinuta la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu