Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 aug. 2008

PIINE CU CEREALE ZDROBITE


Aceata reteta o am de aici;

(Ich sage~ ~für diese tole Rezept!)
si cum am mai facut eu experienta cu asemena cereale zdrobite,am facut de bine sa fieb cerealele in apa mai multa si in acest fel nu mi-a mai fost frica ca-mi pierd coltarii(hi,hi)
Deci aici reteta tradusa + micile interventii facute pe parcursul prepararii;
INGREDIENTE:
- 100 g Drojdie Naturala improspatita
(Aceasta este la mine nelipsita in frigider.Reteta este luata de pe Forumul Culinar, de aici;
- 100 g faina alba Type 1050(eu am pus faina integrala)
- 550 g faina alba de griu
- 7 g drojdie proaspata(eu am pus 5 g drojdie uscata)
- 50 g cereale zdrobite (fierte cintaresc ca. 100 g)la mine au cintarit ca 200g dupa fiert,deoarece eu am fiert cu ca. 300ml apa
- 12 g sare
- ca. 300 g apa
MOD PREPARARE:
Drojdia proaspata se dizolva in ceva apa calduta impreuna cu Drojdia Naturala
Eu am preparat in MP aluatul so am avut grija sa potrivesc de apa.Dar am constatat ca eu nu am mai avut nevoie sa daog apa,ca in reteta originala.Iar in reteta originala ,doamna a facut aluatul cu Malaxorul/Mixerul (Bosch MUM 8).
Fainile se amesteca,se adaoga apa ,apa cu drojdia si pe trapata 1 se malaxeaza ca. 3-4 min. timp in care se cant. de faina/apa se pot echivala.
Dupa acesta faza se adaoga sarea si cerealele fierte si zdrobite,dupa acer malaxorul/mixerul se porneste pe trepta 2-a ca.7 min.Eventual si la aecsta faza se poate avea grija ca consistenta aluatului sa fie perfect.Adica sa nu mai lipeasca,sa fie elastic si moale precum lobul urechii.
Dupa mlaxare se lasa la dospit ca 90 min .Timp in care se pot face de 2 ori~ Stretch & Folds~ (eu am facut doar o singura data.
Aluatul se injumatateste,li-se da forma dorita sis e lasa iarsi la dospit direct pe tava ca. 45-60 min.
Cuptorul se incinge la 250°C.
Inainte sa se introduca piinile la copt se stropeste cuptorul cu ceva apa si imediat se introduce si piinea si usa cuptorului se inchide rapin,in asa fel incit aburii/umeditatea sa ramina in cuptor.
Temperatura se micsoreaza la 230°C,iar dupa 10 min. la 190°C.(Eu am uitat sa o mai micsorez odata si piinicile mele au iesit mai bronzate)
Se lasa in continuare la copt ca 25-30min.Pina desupra prinde culoarea d0rita si mai ales daca batem cu degetul pe dosul piini ,aceasta trebuie sa sune a gol.Atunci este gata coapta.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate