Aceata reteta o am de aici;
si cum am mai facut eu experienta cu asemena cereale zdrobite,am facut de bine sa fieb cerealele in apa mai multa si in acest fel nu mi-a mai fost frica ca-mi pierd coltarii(hi,hi)
Deci aici reteta tradusa + micile interventii facute pe parcursul prepararii;
INGREDIENTE:
- 100 g Drojdie Naturala improspatita
- 100 g Drojdie Naturala improspatita
(Aceasta este la mine nelipsita in frigider.Reteta este luata de pe Forumul Culinar, de aici;
- 100 g faina alba Type 1050(eu am pus faina integrala)
- 550 g faina alba de griu
- 7 g drojdie proaspata(eu am pus 5 g drojdie uscata)
- 50 g cereale zdrobite (fierte cintaresc ca. 100 g)la mine au cintarit ca 200g dupa fiert,deoarece eu am fiert cu ca. 300ml apa
- 12 g sare
- ca. 300 g apa
MOD PREPARARE:
Drojdia proaspata se dizolva in ceva apa calduta impreuna cu Drojdia Naturala
Eu am preparat in MP aluatul so am avut grija sa potrivesc de apa.Dar am constatat ca eu nu am mai avut nevoie sa daog apa,ca in reteta originala.Iar in reteta originala ,doamna a facut aluatul cu Malaxorul/Mixerul (Bosch MUM 8).
Fainile se amesteca,se adaoga apa ,apa cu drojdia si pe trapata 1 se malaxeaza ca. 3-4 min. timp in care se cant. de faina/apa se pot echivala.
Dupa acesta faza se adaoga sarea si cerealele fierte si zdrobite,dupa acer malaxorul/mixerul se porneste pe trepta 2-a ca.7 min.Eventual si la aecsta faza se poate avea grija ca consistenta aluatului sa fie perfect.Adica sa nu mai lipeasca,sa fie elastic si moale precum lobul urechii.
Dupa mlaxare se lasa la dospit ca 90 min .Timp in care se pot face de 2 ori~ Stretch & Folds~ (eu am facut doar o singura data.
Aluatul se injumatateste,li-se da forma dorita sis e lasa iarsi la dospit direct pe tava ca. 45-60 min.
Cuptorul se incinge la 250°C.
Inainte sa se introduca piinile la copt se stropeste cuptorul cu ceva apa si imediat se introduce si piinea si usa cuptorului se inchide rapin,in asa fel incit aburii/umeditatea sa ramina in cuptor.
Temperatura se micsoreaza la 230°C,iar dupa 10 min. la 190°C.(Eu am uitat sa o mai micsorez odata si piinicile mele au iesit mai bronzate)
Se lasa in continuare la copt ca 25-30min.Pina desupra prinde culoarea d0rita si mai ales daca batem cu degetul pe dosul piini ,aceasta trebuie sa sune a gol.Atunci este gata coapta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu