Oana,multumesc foarte mult a fost delicioasa!
Aici reteta Oanei cu ceva schimbari minuscule
Cantitati si ingrediente:
- 500 gr carne de porc tocata,
- 1,5 l apa,
- 1 ceapa potrivita,
- 2 morcovi,
- 1 radacina patrunjel,
- 1 felie de telina,
- ardei gras colorat sau pasta de ardei,
- 1lc cimbru uscat si pisat,
- 1 sau 2 cani zeama de varza(dupa gust),
- leustean, sare + piper.
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece
si 2 linguri de ulei. Procedand astfel compozitia devine pufoasa,
fara a fi nevoie sa adaugam ou. Framantati bine!
In carne adaugam sare, piper, cimbrul, putina ceapa tocata fin
si putin leustean tocat.
Se amesteca totul foarte bine.
Intr-o cratita punem apa sa fiarba impreuna cu ceapa taiata.
Intr-o cratita punem apa sa fiarba impreuna cu ceapa taiata.
O lasam sa dea cateva clocote, apoi, cu palmele umezite in apa,
formam perisoarele si le punem treptat in cratita cu apa fiarta.
Cand acestea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul dat pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete. Zarzavatul se pune la sfarsitul fierberii, deoarece acesta fiind ras fierbe foarte repede.
Cand ciorba este gata adaugam treptat zeama de varza, pe care o punem separat sa dea cateva clocote si o spumuim.
Se potriveste de sare si piper (atentie la sare pt ca avem zeama
Cand ciorba este gata adaugam treptat zeama de varza, pe care o punem separat sa dea cateva clocote si o spumuim.
Se potriveste de sare si piper (atentie la sare pt ca avem zeama
de moare), adaugam leusteanul tocat si o luam de pe foc.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- eu am taiat zarzavatul nu l-am dat prin razatoare
- si am acrit cu pasta de tomate
- Linga am servit piine proaspata facura de mine
si deasupra ciorbitei o caciulita de smintina.
Un comentariu:
3 comentarii:
Oana a spus...
Buna Laura
Ma bucur ca ti-a placut iar in ceea ce priveste nota personala, adaugata, consider ca este normala si binevenita.
Te pup. ;)
25 februarie, 2008 11:00
Oana a spus...
Se pare ca ai fost destul de prinsa zilele astea, fiindca tocmai te-am "lepsuit" si eram chiar curioasa..
http://oana.genom.ro/index.php?pagerun=43&title=leapsa_pe_mancare&more=1&c=1&tb=1&pb=1
27 februarie, 2008 11:42
Laura S. a spus...
Draga Oana,scuze dar acum am observat comentariu.
Se pare ca l-am omis printr-e mulele E-Mailuri primite in ultimile zile si pe care inca nu amreusit sa le i-au sub lupa ,as cum trebuie.
O sa trec sa vad despre ce este vorba.
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu