Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

29 aug. 2008

CIORBA DE PERISOARE dupa reteta Oanei

Am facut de curind o ciorbita buna de perisoare dupa reteta Oanei,


Oana,multumesc foarte mult a fost delicioasa!

Aici reteta Oanei cu ceva schimbari minuscule
Cantitati si ingrediente:
- 500 gr carne de porc tocata,
- 1,5 l apa,
- 1 ceapa potrivita,
- 2 morcovi,
- 1 radacina patrunjel,
- 1 felie de telina,
- ardei gras colorat sau pasta de ardei,
- 1lc cimbru uscat si pisat,
- 1 sau 2 cani zeama de varza(dupa gust),
- leustean, sare + piper.
Mod de preparare:
Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece
si 2 linguri de ulei. Procedand astfel compozitia devine pufoasa,
fara a fi nevoie sa adaugam ou. Framantati bine!
In carne adaugam sare, piper, cimbrul, putina ceapa tocata fin
si putin leustean tocat.
Se amesteca totul foarte bine.
Intr-o cratita punem apa sa fiarba impreuna cu ceapa taiata.
O lasam sa dea cateva clocote, apoi, cu palmele umezite in apa,
formam perisoarele si le punem treptat in cratita cu apa fiarta.
Cand acestea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul dat pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete. Zarzavatul se pune la sfarsitul fierberii, deoarece acesta fiind ras fierbe foarte repede.
Cand ciorba este gata adaugam treptat zeama de varza, pe care o punem separat sa dea cateva clocote si o spumuim.
Se potriveste de sare si piper (atentie la sare pt ca avem zeama
de moare), adaugam leusteanul tocat si o luam de pe foc.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- eu am taiat zarzavatul nu l-am dat prin razatoare
- si am acrit cu pasta de tomate
- Linga am servit piine proaspata facura de mine
si deasupra ciorbitei o caciulita de smintina.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

3 comentarii:
Oana a spus...
Buna Laura
Ma bucur ca ti-a placut iar in ceea ce priveste nota personala, adaugata, consider ca este normala si binevenita.
Te pup. ;)

25 februarie, 2008 11:00
Oana a spus...
Se pare ca ai fost destul de prinsa zilele astea, fiindca tocmai te-am "lepsuit" si eram chiar curioasa..

http://oana.genom.ro/index.php?pagerun=43&title=leapsa_pe_mancare&more=1&c=1&tb=1&pb=1

27 februarie, 2008 11:42
Laura S. a spus...
Draga Oana,scuze dar acum am observat comentariu.
Se pare ca l-am omis printr-e mulele E-Mailuri primite in ultimile zile si pe care inca nu amreusit sa le i-au sub lupa ,as cum trebuie.
O sa trec sa vad despre ce este vorba.
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate