INGREDIENTE:
(eu am facut ochiometric)
- 1 kg fasole verde
- 1-2 cepe
- 1-2 morcovi
- 1/2 telina
- 1 pastirnac(eu nu am avut)
- 1 ardei gras(eu am avut 2 ardei capia mai mititei)
- ca 100g slaninuta/sunculita(eu am prajit o feliuta mica in ulei vegetal,asa doar de gust.Asta pentru a reduce grasimea animala.)
- 1 doza de rosii in bulion ca. 500ml.
- sare+piper
- cimbru,putin tarhon, frunze de telina si patrunjel verde.(versi sau uscate)
MOD PREPARARE:
Fasolea se spala,se curata si se rupe bucatele.Ceapa se curata si se taie marunt.
Radacinoasele si ardeiul la fel se spala,curata si se taie marunt.
Slaninuta se prajeste pina-si lasa grasimea.Se scoate (eu o las in oala)deoparte si in grasimea obtinuta se prajeste ceapa(eu adaog intotdeauna 1-2 lc zahar).
Se adaoga ardeiul si se mai prajeste putin,dupa care urmeaza fasolea.Acum eu presar peste fasole putina sare si las sa se inabusesca putin 3-4 min.sub capac,amestecind din cind in cind.Se adaga ca 2-3 l de apa(daca am in loc de apa pun supa de legume,sau 1 cub de Maggi)si se lasa sa dea in clocot.Cind incepe sa dea in clocot se adaoga si restul legumelor taiate si 1 crenguta de cimbru)se lasa sa fiarba la foc potrivit pina ce fasolea sa fiert.Se adaoga continutul dozei de rosii in bulion,eventual se trece prin blender,asta daca doriti.(Eu nu am trecut mdeoarece imi place sa gasesc bucatele de rosii prin ciorba.)Se potriveste de sare si piper si se adaoga la fel dupa gust ceva cimbru,ceva tarhon ,frunze de telina,patrunjel si daca s-au scos, bucatele de slanina prajite.
- Cui ii place poate sa faca o omleta din 2-3 oua ,sa o taie bucatele si sa o puna in ciorbita.
- Sau sa o dreaga cu faina si/sau smintina
- Se poate servi ca atare,sau imbunatatita cu zeama de lamiie sau otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu