Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 aug. 2008

IMPLETITURA / STRIETZEL ~I~

Nu am mai facut demult Impletitura si copii mei acum ca sint in vacanta au zis sa le fac ca ei papa cu placere nu numai la micul dejun ci si intre mese.Cu brinza topita,cu unt si marmelada.....Si voala,aici si rezultatul si reteta asta simpla si usor de preparat.

INGREDIENTE:- 500 g faina alba
- 100 g zahar
- 250 ml lapte caldut
- 21 g drojdie proaspata
- 80 g unt/marg.temp. camerei
- 1 priza sare
- 3 oua (unul pentru uns deasupra)
- zahar/esenta vanilie,coaja lamiie si/sau portocala
MOD PREPARARE:(Eu am preparat totul in MP.)Faina se cerne intr-un castron.Laptele caldut se amesteca cu drojdia zaharul,cele 2 oua si se adaoga peste faina.Se adaoga si untul,sarea si aromele si totul se malaxeaza/framinta bine intr-un aluat maleabil care nu mai lipeste.Se puhe intr-un loc caldut la dospit 1-2 ore,pina ce volumul sa dublat.Aluatul se framinta inca odara scurt ,pe masa de lucru infainata sau unsa cu ulei.(Eu o prefer cu ulei).Dupa acest procedeu i s-e da forma dorita,se aeaza pe o tava captusita cu hirtie/folie de copt si se mai lasa 30 min.la dospit.Dupa a doua dospire , se unge cu ou batut + 1-2 ls lapte si daca se doreste se poate lasa ca atare ,sau se poate presara cu mac,susan,migdale,zahar grunjos....Astfel pregatit se introduce in cuptorul deja incins la 200°C pentru ca 40-50 min.pina ce dessupra devine auriu.



STRIEZEL ZUTATEN:
- 500 g Mehl
- 100 g Zucker
- 250 ml Milch, lauwarm
- 21 g Hefe
- 80 g Butter
- 1 Prise Salz
- 3 Eier (eine zum bestreichen)
ZUBEREITUNG:Das Mehl in eine Schüssel sieben. Die Milch leicht erwärmen und anschließend mit dem Zucker und der zerbröckelte Hefe gut verrühren.Die Eier dazugeben und alles gut mit dem Handmixer verquirlen.Die Flüssigkeit zum Mehl hinzufügen, weiche Butter und Salz dazu geben und alles zusammen gut verkneten.Mit einem Küchentuch abdecken und an einem warmen Ort etwa 1-2 Stunden gehen lassen.Den Teig noch mal durchkneten und auf einer bemehlte/geölte Arbeitsfläche zu einem Striezel flechten. Mit einem Tuch zudecken und nochmal 30 min gehen lassen. Mit geschlagene ei bestreichen und im vorgeheizten Rohr bei 200°C ca.40-50 min.backen.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate