A venit si TOAMNA si odata cu ea si sezonul Bostanilor.INGREDIENTE:
Si cum c-am la noi peste tot , tot felul de soiuri, marimi, culori si decoratiuni din boastan vezi, parca si pofta te ajunge din urma, asa ca pe mine…. si “voila” am si pus una in practica si savurat….
- ca.500g pulpa/miez de bostan
- 4-5 morcovi potriviti
- 2 cepe mijlocii
- 1lc zahar
- 1ls sanatoasa cu unt/untura sau ulei
- 750-1000 ml supa de legume facuta in casa sau instant
- 1 priza nucsoara de muscat
- sare+piper
- 150ml smintina lichida
- 1ls faina integrala/alba
- 1/2 legatura patrunjel
MOD PREPARARE.
Morcovii se curata si se taie bucati la fel ca si bostanul.
Ceapa se curata , se taie marunt si se prajeste in grasime bine incinsa intr-o oala potrivita.Cind aceasta inceapa sa sticleasca se adaoga zaharl amestecind mereu pina cind cepa incepe sa primeasca f.usor culoare.Se stinge ca 750ml de supa si se adaoga morcovul si bostanul.
Se condimenteaza si se lasa totul sub capac sa fiarba usior.
Cind legumele s-au inmuiat bine ,acestea se fac pireu/crema , matoda clasita trecindu-le prin sita sau mai practic si rapid cu blenderul sau mixerul batz/vertical.
Smintina se amesteca cu faina si se adaoga in supa.daca este necesar se adaoga mai multa supa(depinde de soiul de bostan)si daca mai este necesar se mai condimenteaza, lasind sa mai dea usor un clocot.Acxum supa este gata pentru servit, presarind deasupra patrunjel verde tocat marunt.
Supa se poate servii cu seminte de bostan prajite, smintina, crutoane de piine prajite…fiecare cu ce are si doreste.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu