Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

6 oct. 2010

FURSECURI CU NUCA DE COCOS (Tavalita cu nuca de cocos)

La baza acestei retete sta originalul primit de la “surioara” mea,
IN BUCATARIE LA SIDY 
si  care se afla aici:
FURSECURI CU NUCA DE COCOS.
Dar din pacate atunci cind am scris reteta, am scris-o pe cea a surioarei mele, desi am moodificat-oo dupa dimensiunea tavilor mele, ca-m o portie si jumatate.
Iar acum cind am vrut sa o refac am constatat ca, trebuie sa o scriu pe cea care o perepar eu .Si asa m-am pus pe cintarit si scris si “voila” aici retera;
INGREDIENTE -blat:
- 300g zahar pudra
- 1 pac./esenta vanilie
- 35g miere de albine
- 3 oua
- 100g unr/marg
- 450g faina
- 1 priza sare
- 20g praf copt
- esenta rom
- 200g lapte
INGREDIENTE glazura:
- 250g zahar tos
- 250g unt
- 30g cacao
- 300g lapte
- 100g ciocolata(lapte/amara…)-optional
- rom(esenta sau cu alcool, cant.dupa gust)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- ca. 300g fulgi nuca de cocos [este bine sa aveti mai multa , de rezerva, nu se  stie niciodata :)]
MOD PREPARARE – blat:
Faina se amesteca cu praful de copt.
Untul se freaca cu miererea, zaharul, zaharul/esenta de vanilie si rom, sarea si ouale puse pe rind.
In continuare mixeaza aternativ laptele si faina.
Aceasta masa se toarna intr-o tava cu dimensiuna de ca.25x40cm, captusita cu hirtie de copt.
Totul se coace la 180°C ca. 35-40 min.
Dupa coacere se lasa 10 min. in tava, dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se trage hirtia jos si s elasa sa se racesca complet.Eventual chiar de pe o zi pe alta.
Blatul se taie un bucati de marime si forma dorite si cu ajutorul unei furculite se scufunda in urmatoarea glazura si bucatica cu bucatica se tavaleste in fulgi de cosos si se pune pe un platoru.
Dupca citeva ore, sau chiar a doua zi, fursecurile se pun intr-o cutie de preferinta de tabla.Astfel se tin citeva zile bune [ (daca apuca:::))) ]
MOD PREPARARE glazura:
Laptele se incalzeste putin si in el se dizolva zaharul .
Pe foc “mic” se pune la topit untul impreuna cu cacaoa si se amesteca mereu pina cind cele doua ingrediente au devenit precum o crema fara cocoloase.,in continuare se adaoga amestecul de zahar cu lapte, se amesteca bine, eventual se adaoga si ciocolata si esenta/romul dupa gust.
Se amesteca mereu , pina ce toate ingredietele sint bine omogenizate.
Glazura NU trebuie sa fiarba si NU trebuie sa fie foarte fierbinte cind introducem bucatile de prajitura in ea.Se tine calda pe marginea plitei sau daca este electrica, se stinge si din cind in cind se da drumul pe –1.
PROBA TEMP.- degetul mic sa poata suporta caldura, atunci glazura este “perfecta” pentru a o folosi.
Daca este prea fierbinte, se inmoaie bucatile de prajitura si se desprind din furculita si se pierd in glazura, si asta NU se doreste…
In final cum am spus si mai sus, cu ajutorul unei firculite se inmoaie bucatita cu bucatica in glazura si dupa aceea imedat in fulgi de cocos.
Va doresc spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate