- 1 bostan de ca.60 dag
- 2 galbenusuri
- 1/4 kg gris
- 10 dag cascaval uscat si aromat
- sare + piper
- ceva nucsoara de muscat
- 1-2 catei de usturoi curarati si trecuti prin presa.
- 1 ceapa mijlocie
- 2-3ls unt,untura sau ulei
* cine are si doreste poate sa puna si ceva snitling(ceapa ciorii) taiat marunt.
MOD PREPARARE:
Bostanul se curata de coaja si seminte , iar pulpa/miezul se trece prin razatoare.
Ceapa se curata, se toaca marunt, dupa care se prajeste pina se inmoaie in cele 2-3ls de grasime dorita.
Intr-un castron se amesteca toate ingredietele bine impreuna si se lasa sa odihneasca min. 30 min.Se poate si mai mult.
Dupa aceea se pune pe foc o oala cu apa la fiert si in apa fierbe se adaoga ceva sare , focul se reduce in asa fel incit apa sa mai fiarba f. usor.
Intr-e timp se i-au cu lingura de supa portii din masa pentru galuste si se formeaza in mina , galuste de forma dorita si acestea este bine sa se treavca prin faina alba.
(Eu am facut jumatate fara sa l-e trec prin faina si NU au iesit asa frumoase.)Aceste galuste se fierb usor in apa cu sare ca. 10 min.
Se scot si se aseaza pe un platou .
- Cine doreste poate sa-le presare cu parmezan si l-e poate servii ca atare linga o salata, sau precum garnitura linga un gulas, ciulama….
- Sau cine doreste poate sa l-e treaca prin unt fierbine(au un gust mult mai bun), si la fel sa presare deasupra ceva cascaval ras, parmezan, patrunjel, snitling...taiate marunt
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu