INGREDIENTE:
- 1 portocala –BIO
- 1 baton de vanilie/zahar vaniliat/esenta…- 1/2l suc de portocala proaspat presat
- 4 capsule de Cardamom(eu nu am pus)
- 500g gutui
- 250g zahar Gelfix (3:1)
- 5g sare de lamiie
MOD PREPARARE:
Eu descriu cum am preparat eu marmelada.Gutuilor li-se indeparteaza coaja si casuta cu simburi.Miezul de taie bucatele sise puna in oala pregatita pe foc cu sucur de portocale, coaja de portocala rasa, sarea de lamiie si 2 pc.zahar vaniliat.
Se lasa sa fiarba totul usor pina cind miezul de gutui s-a inmuiat.eventual daca este prea putin lichid se mai adaoga apa , sau si mai bine, suc de portocala.
Totul se face piure, eventual se mai trece odata si prin sita, dupa care se amesteca cu zaharul GELFIX.
Se pune dinou pe foc si se mai da in clocot usor ca 3 min.
Fierbinte se toarna in borcane -Twist-off, se infileteaza capacele bine si se lasa deoparte pe capac citeva minuteSe intorc si se pot depozita, si chair servii pe o felie de piine alba cu unt si o cafea linga.
Mhhhhh….., este un deliciu!
Va urez spor la preparat si savooare deplina!
2 comentarii:
Moin Sorela, nu stiu ce rost are Gelierzucker. Quitten haben genug Pektin drin. Das Geld kannst Du es Dir sparen, echt! Habe Gelle gemacht ohne G.Z.Liebe Grüße, Cami
Liebe Cami, grüßdich!
Warscheinlich hast du recht.
Aber ich hatte keine Erfahrungen mit Quitten,deswegen habe die Rezept respektiert wie geschrieben wurde.
Aber ist gut zu wissen, vielleicht ergibt sich wieder die Gelegenheit wieder Quitten zu bekommen.
Danke dir!
Viele Grüße aus Össisland!
Laura S.
Trimiteți un comentariu