Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

23 oct. 2010

PRAJITURA CU MERE ~IV~

praji cu mere (19)2

   INGREDIENTE -aluat:
- 600g faina
- 200g zahar pudra
- 280g unt/marg
- 3 oua+1 galbenus
- 1 pac praf copt
- 2 lamiie coaja
   INGREDIENTE-umplutura:
- 1,5kg mere acrisoare
- 100g zahar tos
- zeama de la lamii
- 50ls unt/marg
- ca.50g pesmet sau biscuiti/piscoturi macinate macinati
- 1/2lc scortisoara macinata
- 1 virf cutit cuisoare macinate
  MOD PREPARARE:
Prim adata se prepara umplutura de mere, deoarece aceasta trebuie sa se raceasca.
Merele se curata de coaja si casuta de simburi.Se taie bucatele si se amesteca pe toate partile cu sucul de lamiie.
Intr-o tava se pune untul/marg sau chiar uleiul la incins si in el se pune pesmetul sa se rumeneasca putin.Se adaoga scortisoara, cuisoarele,zaharul tos si se amesteca bine impreuna.In final se adaoga marele si se lasa sa se incinga bine, amestecundu-se mereu in asa fel incit bucatile de mere sa ramina cit mai intregi.Totul se lasa deoparte sa se racesca.
Intr-e timp se prepara aluatul in felul urmator;
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adaoga coaja de lamiie, untul/marg. bucatele si totul se mixeaza bine pina devine o pasta spumoasa si omogena.
In continuare se adaoga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Cind masa de aluat nu mai merge mixata cu mixerul, se framinta cu mina, adica mai mult se aduna intr-o bila de aluat compacta si care se pune intr-o punga de nailon la friginder ca.30 min.
Se scoate, se imparte in doua si fiecare parte se intinde intr-e 2 folii de hirtie de copt sau nailon , cu dimensiunile tavii de copt.
Partea de aluat care se foloseste ca baza, este bine sa fie mai multa in cantiate, pentru a-se captusii cu ea si peretii tavi.
Se aseaza deasupra a doua parte de aluat, se inteapa cu furculita din loc in loc si deasupra se unge cu albusul de oua ramas.
Eventual cine doreste, poate sa presare zahar tos deasupra.
Astfel prajitura pusa in tava se introduce dinou in cuptor pentru inca ca. 35-40 min.
Cind este gata, se soate din cuptor si dupa ca 10 min. se rastoarna pe un gratar de bucatarie sa se racesca complet.
Dupa racire se transefera pe o tava potrivita si se portioneaza.
Se pastreaza acoperita cu un prosop de bucataie curat.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!
Bild1

Cind prima parte de aluat este in tava, acesta se introduce in cuptorul incins la 180°C pina cind se bsereva ca pe margini prinde usor culoare.Se scoate afara si deasupra se imparte si niveleaza uniform, umplutura de mere.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate