Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 sept. 2010

RULADA MIRABELL © by Laura S.

Aceasta reteta am preparat-o la Pasti-2010, dar am uitat de ea, pina acum cind am dat de FOTO si am zis sa nu pierd reteta , deoarece  a fost foarte “lecker”:)!
Pe platou se mai afla si acesta prajitura acesta: PRAJITURA TELEVIZOR-ORIGINAL si IMPLETITURA CU MARZIPAN SI NUCA - dar la acesta inca nu am reusit sa pun reteta....
INGREDIENTE- BLAT:
- 5 oua mari
- 150g zahar
- 120g faina
-1/2 pac. praf.copt
- 1 priza sare
- 1/2 fiola ESENTA MIGDALE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1 lc cacao patiserie
- 2ls lapte
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.Albusul se bate spuma.In contiunare se adaoga 1 priza de sare si zaharul adaougat in ploaie.Totul se mixeaza bine pina cind albusul nu mai curge.
In contiunare se adaoga galbenusurile pe rind, esenta de migdale si in final , amestecind cu o lingura amestecul de faina+praf. copt.
Intr-o tava captusita cu hirtie de copt se toarne 2/3 din cantitatea de aluat.
In 1/3 din aluat se amesteca cacaoa si laptele si se pun intr-o püinga de nailon.Pungii i-se taie un coltisor si se traseaza deasupra aluatului din tava, dungi in diagonala, romburi sau patrate…fiecare ce doreste.
Dupa acesta faza, tava se introduce in cuptor pentru ca.20min.
TIPP:
Cind blatul prinde usor pe margini culoare si incepe sa se deprinda usor de pe margini, inseamna ca este copt.
Dupa ce se scoate din cuptor se aseaza cu hirtia direct pe un prosop de bucatarie umed.Dupa ca 5 min. peste blat se intinde urmatoarea crema cu martipan.
INGREDIENTE-CREMA:
- 500 ml lapte
- 1 pac.budinca de vanilie
- 50g zahar
- 1/2 fiola  ESENTA MIGDALE
- 50g MARTIPAN
- 150g unt
MOD PREPARARE:
Intr-o ola potrivita cant. e lapte se pune praful de vanilie, zaharul.esenta de migdale si treptat laptele rece, mixind bine sa nu ramina cocoloase.Cin ingredientele sint amestecate bine impreuna se pune oala pe foc.
Martipanul se taie bucatele si amestecind mereu ci cit mai des, se adaoga martipanul in oala cu amestecul de lape.
Totul se lasa sa fiarba , amestecindin continuu pina ce budinca se ingroasa bine.,Se trage deoparte, se acopera cu o folie de nailon si se lasa la racit.
Cind budinca este complet rece, se pune untul intr-un recipient, se mixeaza bine si se adaoga lingura cu lingura din budibca, pina ce cele doua componente sint bine amestecate impreuna si se lasa ca 10 minute la recce.
3-4ls din crema se lasa deoparte pentru decor, iar cu restul se unge blatul de rulada, se ruleaza si dupa ce a stat cel putin 1 ora la frigider, se portiooneaza, si pe fiecare felie se dreseaza cite o rozeta din crema lasata deoparte.

Va urez spor la preparat si savoare deplina!

2 comentarii:

Paradis spunea...

Arata foarte frumoasa si delicioasa rulada aceasta.

Laura S. spunea...

PARADIIIIIIIIs, demult nu te-am mai avut in vedere.Multumesc pentru vizuita si complimente!
da, rulada a fost foarte faina,mai ales ca Martipanul imi place f. mult.
Nu pot decit sa o recomand!
Mii de pupicei si o saptamina plna de succese!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate