INGREDIENTE 2 BLATURI CACAO:
- 250g zahar pudra
- 100g unt/marg
- 50g lapte
- 20g miere de albine
- 1 ou
- 40g cacao
- 1 pac. praf copt
- 1 priza scortisoara
- 1 pac. zahar vaniliat
- 500g faina
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.
La sfirsit se adaoga faina treptat si se framinta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.
Acest aluat se imparte in doua parti egale, care se intind intr-e doua folii de nailon sau 2 foi de hirtie de copt...
Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace ca 5-10 min. la 200°C.
Cind blatul se scoate din cuptor este inca moale.De aceea se lasa citeva min. la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe/din tava.
INGREDIENTE 1 BLAT ALB:
- 5 oua
- 120g zahar
- 100g faina
- 2ls apa calda
- 1/2 pac. praf copt
- 1 lamiie coaja
MOD PREPARARE:
Ouale se separa.
Albusul se bate spuma cu 1 priza de sare si jumatate din cant. de zahar si se lasa deoparte
Galbenusurile se freaca pina se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma din albus.
Totul se toarna in intr-o tava tapetata cu hirtioe de copt sau unsa si infainata.
Se coace la 180°C ca. 15min.
INGREDIENTE CREMA:
- 1 l lapte
- 150g faina
- 200 g zahar pudra
- 250g unt
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 filoa esenta rom
MOD PREPARARE:
Intr-o oala potrivita cantitatilor se pune faina si se freaca cu laptele rece care se adaoga treptate in asa fel incit faina sa se amestece cu laptele fara sa ramina cocoloase.
Se adaoga si zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecind mereu , mai ales cind laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Cind se observa ca laptele si faina devin precum o crema se i-a jos de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de nailon, si se pune la racit.
Cind crema sa racit bine, untul se freca cu zaharul si se adaoga cite 1 lingura din crema, pe rind mixind in continuare, pina cind crema este bine incorporata cu untul.
ASAMBLARE:
In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foia cu cacao si deasupra se intinde jumatate din crema.
Peste crema se adaoga blatul alb iar deasupra se intinde retul de crema si se aseaza deasupra al doilea blat cu cacao.
Tava se acopera cu o folie de nailon si se pune min. 24 de ore la rece.
Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.
Aceasta prajitura este necesar sa stea cel püutin 24 de ore inainte sa fie portionata, pentru ca foile cu cacao sa devina moi si suculete.
De aceea, daca cumva crema dintr-e blaturi vi-se pare la preparare ca este prea moale, nu va speriati, este f. bine asa.
In felul acesta blaturile de cacao nu ramin uscate.
- 250g zahar pudra
- 100g unt/marg
- 50g lapte
- 20g miere de albine
- 1 ou
- 40g cacao
- 1 pac. praf copt
- 1 priza scortisoara
- 1 pac. zahar vaniliat
- 500g faina
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.
La sfirsit se adaoga faina treptat si se framinta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.
Acest aluat se imparte in doua parti egale, care se intind intr-e doua folii de nailon sau 2 foi de hirtie de copt...
Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace ca 5-10 min. la 200°C.
Cind blatul se scoate din cuptor este inca moale.De aceea se lasa citeva min. la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe/din tava.
INGREDIENTE 1 BLAT ALB:
- 5 oua
- 120g zahar
- 100g faina
- 2ls apa calda
- 1/2 pac. praf copt
- 1 lamiie coaja
MOD PREPARARE:
Ouale se separa.
Albusul se bate spuma cu 1 priza de sare si jumatate din cant. de zahar si se lasa deoparte
Galbenusurile se freaca pina se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma din albus.
Totul se toarna in intr-o tava tapetata cu hirtioe de copt sau unsa si infainata.
Se coace la 180°C ca. 15min.
INGREDIENTE CREMA:
- 1 l lapte
- 150g faina
- 200 g zahar pudra
- 250g unt
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 filoa esenta rom
MOD PREPARARE:
Intr-o oala potrivita cantitatilor se pune faina si se freaca cu laptele rece care se adaoga treptate in asa fel incit faina sa se amestece cu laptele fara sa ramina cocoloase.
Se adaoga si zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecind mereu , mai ales cind laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Cind se observa ca laptele si faina devin precum o crema se i-a jos de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de nailon, si se pune la racit.
Cind crema sa racit bine, untul se freca cu zaharul si se adaoga cite 1 lingura din crema, pe rind mixind in continuare, pina cind crema este bine incorporata cu untul.
ASAMBLARE:
In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foia cu cacao si deasupra se intinde jumatate din crema.
Peste crema se adaoga blatul alb iar deasupra se intinde retul de crema si se aseaza deasupra al doilea blat cu cacao.
Tava se acopera cu o folie de nailon si se pune min. 24 de ore la rece.
Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.
Aceasta prajitura este necesar sa stea cel püutin 24 de ore inainte sa fie portionata, pentru ca foile cu cacao sa devina moi si suculete.
De aceea, daca cumva crema dintr-e blaturi vi-se pare la preparare ca este prea moale, nu va speriati, este f. bine asa.
In felul acesta blaturile de cacao nu ramin uscate.
2 comentarii:
Imi poti spune ce dimenisuni are tava? mersi
Buna Mihaela!
Scuze pentru intirziatul raspuns!
Dimensiunile tavii sint:
- 25x35cm
Trimiteți un comentariu