Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 sept. 2010

COVRIGI CU CREMA DE VANILIE


Aceasta reteta gustoasa care cu siguranta o voi reface, am gasit-o aici:
Ich möchte mich ganz herzlich bedanken
merci
INGREDIENTE - aluat ca. 12 buc.
- 500 g faina alba de griu
- 1 pac. drojdie uscata
- 100 g zahar
- 1 pac.zahar vaniliat
- 220 ml lapte caldut

- 1 Ei
- 80 g unt temp.camerei

- 1 priza de sare
INGREDIENTE - crema:
- 2 pac.budinca de vanilie
- 750 ml lapte
- 100 g zahar
- 100g unt

- esenta de rom
INGREDIENTE GLAZURA:
- 1 ou pt. uns
- 150g zahar pudra
- 2-3ls apa+esenta rom
MOD PREPARARE:
Prima data se prepara crema, deoarece budinca trebuie sa se racesca complet.
Deci laptele rece se amesteca cu praful de budinca , zaharul si esenta de rom, dupa care se pun la fiert amestecind mereu pina cind totul devine o crema groasa.Se trage de pe foc, se acopera cu o folie de nailon direct pe suprafata budincii si se lasa sa se racesca complet.
Acum se trece la preparartea aluatului.
Se poate prepara in MP , malaxor sau manual.Important este ca drojdia proaspata sa se dizolve in laptele caldut si sa nu intre in directe contact cu untul si sarea, deoarece acestea impiedica dospirea.
In MP se poate aseza inainte untul , oul, laptele, sarea  urmate de faina, drojdie zahar sai invers, drojdia, zaharu, faina….
Toate ingredientele se framinta bine pina cind aluatul nu mai lipeste de peretii vasului si are o consistenta moale si elastica.
Se lasa la dospit pina cind volumul se dubleaz, dupa care se scoate pe masa de lucru in prealabil usor unsa cu ulei.
Se imparte in buc. de ca.80g din care se formeaza covrigi.
Acestia trebuie formati in asa fel incit dupa coacere sa ramina adincituri destul de marisoare, in care sa se poata dresa crema de vanilie.
Deci din bucatile de aluat se formeaza cu mina niste snururi care este bine ca la capete si la mijloc sa fie ceva mai groase.Se i-au capetele se incuiciseaza 1 sau 2 ori, capetele se aplateaza cu degetele si se lipesc pe partea groasa a snurului formind covrigul.
Covrigi astfel formati  se aseaza pe tava de copt unsa sau captusita cu hirtie de copt , cu incheieturile direct pe tava.
Se presara usor cu faina deasupra , se acopera cu un nailon curat si cu un servet si se lasa sa mai dospeasca ca. 20-20 min.
Se ung cu ou batut cu 1 ls de lapte si se coc la 180°C ca.15-20 min.Pina cind covrigii au prins gradul de culoare dorit.
Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se racesca.
Intr-e timp se prepara crema, mixind untul bine pina devine f. moale si se adaoga in el pe rind cite 1 ls din budinca, pina cind budinca este bine incorporata in/cu untul.Eventual daca se mai doreste se mai poate adouga ceva rom si zahar.
Acesta crema se pune in gropitele covrigilor.
Aici este bine de stiut, cu cit mai multa crema pe covrig, cu atit e mai delicios produsul.Deci atentie la formarea covrigilor, ca dupa copt sa ramina gropite.
Eu nu am fost prea atenta si nu am putut sa impart toata crema.
Glazura se usuca imediat, deci covrigii se pot consuma imdeiat.
De acoperit, se pot acoperi in asa fel incit acestioa sa pot sa respire, altfel glazura se topeste.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate