Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

17 aug. 2010

PRAJITURA CU CREMA DE CAISE



prajitura cu crema de caise
Izvorul de inspiratie l-am gasit aici:
Antzu's stuff -Prajitura cu caise
Si pe acesta cale doresc sa-i multumesc pentru gustoasa reteta -
 Thanks

INGREDIENTE BLAT:
- 150g unt
- 1 ou
- 100g zahar pudra
- 200g smintina lichida/iaurt
- 15g praf copt
- 1 priza sare
- 1 priza scortisoara
- coaja de la 1/2 lamiie
- 500g faina alba griu
MOD PREPARARE BLAT:
Untul se mixeaza bine cu zharul, oul, priza de sare, scortisoara si coaja de lamie.
In continuare se adaoga smintina sau iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic nici prea moale nici prea ater.
Eventual se mai adaoga ceva faina sau lapte.In functie de calitatea si proprietetile ingredientelor.
Alutul se pune intr-un loc racoros sa odihneasca.pina ce crema peajituraii se raceste.
INGREDIENTE CREMA:
- 1 kg caise fara simburi
- 150-200g zahar(in functie de calitatea caiselor si dorinte)
- 1 pac praf de budinca de caise(se poate folosi si budinca cu gust de vanilie,smintina, piersici)
- 50 g gries
MOD PREPARARE:
Caisele se spala si li-se scot simburii, dupa care se mixeaza pina devin preccum un piure, impreuna cu zaharul budinca si grisul.
Totul se pune pe foc potrivit si amestecind mereu se lasa sa fiarba pina se ingroasa.se lasa deoparte sa se racesca bine.
Aluatul se imparte in doua parti egale.
Din fecare parte se intind doua foi de prajitura intr-e doua folii de nailon sau hitie/folie pt. copt.
Cu ajutorul foliei se aseaza prima foaie in tava si se introduce la copt ca. 10-15 min (pina cind marginile aluatului au primit usor culoare) la 180°C.
Intr-e timp se intinde a doua parte de aluat.
Peste primul aluat care l-am copt putin se pune si se niveleaza egal crema de caise, iar peste crema se aseaza a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita din loc in loc.
Totul se introduce dinou in cuptorul preincins la 180°C. pentru ca 30 min.

2 comentarii:

CamiWitt spunea...

Sorella! Bine ai revenit! Arata nemaipomenit, salivez rau...cind imi trimiti 2 portii? o zi buna, Cami

Unul din multi! spunea...

Hallölchen "SORELLA"!!!
Mesi pentru intiumpinare!Am revenit sa zic asa, dar totusi in graba.
Prajiturica din pacate s-a papat. acum ma ostenesc sa pun retetele la care mi-se aduna pozele , de nu mai stiu incotro cu ele(hi,hi)....
Dar hai ca te invit la o prajiturica simpla cu capsuni, am facut-o ieri...daca-ti place cu placere!
Te pup dulce si pe curind!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate