INGREDIENTE(ca.4-6 pers)
- 2-3 dovlecei marisori
- 1 ceapa mare
- 1lc zahar
- 500 ml lapte
- 2lc faina alba de griu
- 200 ml smintina dulce
- 750 ml supa clara (de casa sau cub Maggi,Knorr…)
- sare, piper, nucsoara
- 5-6ls ulei de pref. de masline
- 2-3 dovlecei marisori
- 1 ceapa mare
- 1lc zahar
- 500 ml lapte
- 2lc faina alba de griu
- 200 ml smintina dulce
- 750 ml supa clara (de casa sau cub Maggi,Knorr…)
- sare, piper, nucsoara
- 5-6ls ulei de pref. de masline
MOD PREPARARE: Dovleceii se spala, se taie capetele (nu se curatata de coaja) si se taie cubulete.
2-3ls din cubuletele de dovlecel se pun deoparte.
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul laincins.Cuburile de vovllcei lasate deoparte s etrec prin faina se se prajesc pina devin aurii.
Se scot intr-un recipient si se pun iarasi deoparte.In uleiul incins se pune ceapa si lc zahar.Se prajesc pina devin usor
aurii si se adaoga in continuare dovleceii.Se amesteca mereu pina ce si dovleceii s-au inmuiat putin si se stinge cu supa.
Totul se lasa sa fiarba usor ca 10-15 min si cu un mixer /blender se paseaza supa pina ce devine precum o crema.Se adaoga
laptele amestecat cu cele 2lc faina si se pune dinou sa dea 2-3 clocote.Se adaoga smintina si se degusteaza adaougind dupa
gust sare, piper, nucsoara.
Supa se serveste cu crutoanele de dovlecei in prealabil pregatite si puse deoparte, cu frunze d epatrunjel tocate marut
si/sau sintina si/sau ulei din sinburi de bostan.
Eventual cine doreste poate sa puna in supa si ceva usturoi.Dar astfel gustul usor de dovlecei poate fii acoperit de cel de
usturoi ... Spor la preparat si pofta mare!
2-3ls din cubuletele de dovlecel se pun deoparte.
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul laincins.Cuburile de vovllcei lasate deoparte s etrec prin faina se se prajesc pina devin aurii.
Se scot intr-un recipient si se pun iarasi deoparte.In uleiul incins se pune ceapa si lc zahar.Se prajesc pina devin usor
aurii si se adaoga in continuare dovleceii.Se amesteca mereu pina ce si dovleceii s-au inmuiat putin si se stinge cu supa.
Totul se lasa sa fiarba usor ca 10-15 min si cu un mixer /blender se paseaza supa pina ce devine precum o crema.Se adaoga
laptele amestecat cu cele 2lc faina si se pune dinou sa dea 2-3 clocote.Se adaoga smintina si se degusteaza adaougind dupa
gust sare, piper, nucsoara.
Supa se serveste cu crutoanele de dovlecei in prealabil pregatite si puse deoparte, cu frunze d epatrunjel tocate marut
si/sau sintina si/sau ulei din sinburi de bostan.
Eventual cine doreste poate sa puna in supa si ceva usturoi.Dar astfel gustul usor de dovlecei poate fii acoperit de cel de
usturoi ... Spor la preparat si pofta mare!
6 comentarii:
Tare apetisant arata!
Sorellooo! Nu am mincat niciodata supa de Zucchini. Alles klaro bei Euch? Schönes W.E. Cami
Liana, a fost si buna.Daca o incerci, sper sa fii la fel de incintata.
O vara minunata iti doresc!
Camiy, inte te-ai rein tors din concediu si sper ca a fost pe asteptarile voastre!
Scuze ca nu am reusit sa-ti raspund, dar dupa cum vezi, sint absenta la PC.
Acasa am un proiect mare de renovare.Un proiect in care dorim sa investim cit mai putini bani si cit mai mult din energia si putinta personala si acestea costa timp.
Saptamina viitoare plec in RO. si trebuioe sa l-e las barbatilor casa ordonata si frigiderul plin...deci stres, stres, stres,....ohne ende :)))
Dar cind toate isi vor lua cursul normal o sa revin ci mare placere si nerabdare la PC si mai vb.(butonam) mai mult atunci.
Pina atunci toate cele bune, o vara minunata si sa auzim numai de bine!!!
LG Laura S.
Salut. Daca vrei sa facem schimb de linkuri, te rog anunta-ma. Ai un blog super. Felicitari!
Hallo Vincent!
Multumesc mult pentru contactare , constatari si complmente!
Blogul meu l-am adougat cu ceva timp in urma in familia Petitchef.
Dar poate ca nu mai functioneaza si nu aam mai actualizat demult contul(???)...
O zi placuta in continuare si un compliment pozitiv din partea mea,
Familia "Petitchef" este "MINUNATA"!!!
Cu repect si prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu