Sursa de inspiratie am gasit-o aici:TROPICAL DELIGHT
Am tradus-o cu Google si intuitie proprie....
A iesit f. faina si cu siguranta si cu alte fructe , buna de preparat.
Am tradus-o cu Google si intuitie proprie....
A iesit f. faina si cu siguranta si cu alte fructe , buna de preparat.
Pe aceasta cale un calduros
- 100g faina
- 100f fulgi cocos
- 100g zahar tos
- 100f fulgi cocos
- 100g zahar tos
- 200g unt
MOD PREPARARE.
MOD PREPARARE.
Ingredientele uscate si cintarite se amesteca bine impreuna.Untul care este f. rece se taie bucatele , se adaoga ingredientelor uscate si cu mixerul se mixeaza, pina cind acestea au devenit ca niste farimituri.
Dar cu cit mixam mai mult farimiturile devin tot mai marunte si ATENTIE- se pot lega si devine totul precum un aluat compact.
Acestea pina la folosirea finala se pun la rece.
INGREDIENTE ALUAT:
- 4 oua potrivite
- 250g zahar(de preferinta pudra)
- 1 pac zahar vaniliat
Dar cu cit mixam mai mult farimiturile devin tot mai marunte si ATENTIE- se pot lega si devine totul precum un aluat compact.
Acestea pina la folosirea finala se pun la rece.
INGREDIENTE ALUAT:
- 4 oua potrivite
- 250g zahar(de preferinta pudra)
- 1 pac zahar vaniliat
- 200ml smintina
- 100ml ulei
- 1 portocala-coaja
- 50g fulgi cocos
- 400g faina
- 1 pac praf copt
MOD PREPARARE:
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt.
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza adaougind zaharul, zaharul vaniliat, si se mixeaza bine pina cind volumul a crescut vizibil si culoarea a deveenit mai deschisa.
In continuare se adaoga coaja de portocala, cele 100ml de ulei, acesta se adaoga treptat precum la maioneza, smintina alternativ cu faina si fulgii de cocos.
Totul se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, sau unsa si infainata...
Deasupra se aseaza rondelele de ananas dintr-o doza de compot mare
(eu am avut acasa 2 doze si am pus ca 1,2 )Deasupra se presara farimiturile pregatite dinaite si totul se da la cuptor pentru ca 40-45 min.
Pina cind marginile prajiturii incep sa se deaprinds de peretii tavi si deasupra farimiturile au devenit aurii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se pote potiona.Se serveste presarata cu zahar pudra sau/si inghetata, sau/si frisca...fiecare cu cei place.
- 100ml ulei
- 1 portocala-coaja
- 50g fulgi cocos
- 400g faina
- 1 pac praf copt
MOD PREPARARE:
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt.
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza adaougind zaharul, zaharul vaniliat, si se mixeaza bine pina cind volumul a crescut vizibil si culoarea a deveenit mai deschisa.
In continuare se adaoga coaja de portocala, cele 100ml de ulei, acesta se adaoga treptat precum la maioneza, smintina alternativ cu faina si fulgii de cocos.
Totul se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, sau unsa si infainata...
Deasupra se aseaza rondelele de ananas dintr-o doza de compot mare
(eu am avut acasa 2 doze si am pus ca 1,2 )Deasupra se presara farimiturile pregatite dinaite si totul se da la cuptor pentru ca 40-45 min.
Pina cind marginile prajiturii incep sa se deaprinds de peretii tavi si deasupra farimiturile au devenit aurii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se pote potiona.Se serveste presarata cu zahar pudra sau/si inghetata, sau/si frisca...fiecare cu cei place.
FATZIT:
- Prajitura este f. buna are o aroma si o nota exotica, f. gustoasa!!!
- Personal "FARIMITURILE" se pot ignora.Deci prajitura este f buna si fara ele si chiar mai dietetica.
- Iar rondlelele de ananas eu l-e voi inlocui pe viitor cu bucati de ananas.In felul acesta prajitura se portioneaza mult mai usor, iar bucatile de ananas l-e intilnim mai des intr-o bucatica de prajitura
2 comentarii:
Изглежда божествено!Поздрави!
Nanita, multumesc nu numai pentru compliment ci si pentru vizita!!!
Trimiteți un comentariu