Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

31 mai 2010

PRAJITURA CU RABARBER SI CACIULITA DE MIGDALE by Laura S.


Am in MINIgradina mea o tufa de Rabarber care tot astept sa se mareasca, dar din pacate de cind o am nu vrea nici cum sa se faca mai mare.Dar macar 1 data pe an pot sa satisfac poftele cu o prajitura.
Iar acesta reteta este pina acum cea mai buna, din cite am facut!
INGREDIENTE:
- 6 galbenusuri
- 220g zahar pudra
- 1 priza sare
- 175g ulei vegetal
- 125ml lapte
- 350g faina
- 1 pac praf copt
- 1 lamiie-coaja
- esenta de migdale sau 2-3ls lichior de migdale-AMARETO
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 5ls gem de caise(facultativ)
- 50g fulgi de cocos
- 500-750g rabarber curatat si taiat in bucatele
- 6 albusuri
- 1 priza sare
- 200g zahar tos
- 200g migdale descojite si macinate(merge si mecinate cu coaja)
MOD PREPARARE:
Ouale se separa.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si coaja de lamiie rasa pina cind acestea au devenit precum o spuma si s-au albit vizibil la culoare.In continuare se mixeaza uleiul treptat si alternativ cu laptele.Se adaoga esenta sau lichiorul de migdale si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut nu este foarte fluid, de
aceea este bine sa se puna in tava captusita cu hirtie/folie de copt sau unsa si infainata cu faina/pesmet
(preferanta mea varianta este pesmetul) cu ajutorul unei linguri de
supa.Lingura cu lingura, una linga alta pina cind suprafata tavii este acoperita in intregime cu aluat.

Marmelada/gemul se incalzesc putin, in acest fel se poate unge mai bine aluatul cu ea.Peste se presara fulgii de cocos si bucatile de rabarber.Totul se introduce in cuptor la 180°C ca 15 min.Intr-e timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si cind spuma nu mai curge se adaoga zaharul tos in ploaie.Se mixeaza pina cind spuma, daca intoarcem recipoientul cu fundul in sus, aceasta nu curge.Cu ajutorul unei linguri se amesteca foarte usor, migdalele.Se amesteca doar atit cit acestea sa fie incorporate in spuma.Se scoate tava din cuptor, se imparte spuma pe suprafata prajiturii si se introduce dinou inca ca 20-25 min.Pina cind spuma a prins deasupra usor culoare si blatul prajiturii s-a desprins de peretii tavii.

7 comentarii:

Cami spunea...

Sorella, aha ti-a dat roade!!! Hi,hi,hi...Minunata a iesit! Seamana cu a mea cu bezea parca ii zice! PS: ai vazut ultimele poze din Noua Zeelanda? nr 6-Cape Reinga I tzuc you si o saptamina feina iti doresc! Miine-marti- sint home poate vb. cev ain mes

Unul din multi! spunea...

Hallölchen meine liebe!
Ja,hab eine kleine Rhabarberpflanze in meine Minigarten und so entsteht jedes Jahr eine Rhabarberkuchen :)...
Leider hab keine Zeit für PC.
Aber heute Abend, komme dich besuchen, und deine schöne Urlaubsfotos zu schaunen...
LG
Laura S.

maria elena spunea...

Laura e buna cu adevarat, am facut si eu tot din gradina. Ai dreptate nu inainteaza de loc tufa de rabarbura, e la fel de mare ca acum 2 ani.

Unul din multi! spunea...

Hallo Maria si multumesc pentru vizita.
Na, uite vca si tu ai aceeasi problema.
maria, am citit pe undeva ca Rabarberulului ii trebuie schimbat locul tot la 2 ani.
Acum daca asa ete nu stiu.
dar ce stiu e, ca acasa in RO: am avut o tufa imensa si de la un an la altul tot mai mare crestea.
Ce e drept ca avea mult soare.
Aici la mine nu prea am loc si acolo inde este nu prea este un loc insorit.
Dar ce sa ma mai pling:))), trebuie sa fiu fericita ca ac si ce am, nu?!
Maria o zi buna si spor la bucatarie!
Cu prietenie
Laura S.

Calibe'nin Mutfağı spunea...

Hi Laura, I love rhabarber cake..It looks very delicious...
Hugs
Cali

Unul din multi! spunea...

Hello Cali!
Welcome to my blog and thanks for the message!.
Too bad ..... I was a little more hope to be myself and try a portion of the Rhabarber marmalade and Strawberries.
Many greetings and all the best of
Austria!
Laura S.

Anonim spunea...

Buna ziua ,sunt administratorul mai multor site-uri si doresc sa va fac o propunere de colaborare.
Va adaug link-ul pe blogul www.viitorulinromania.blogspot.com .
In schimb va rog sa adaugati pe site-ul dvs link-ul http://www.jocuri-masini.in/category/11/Jocuri-de-gatit cu titlul Jocuri de gatit .
Astept raspunsul dvs .
Va multumesc ,toate cele bune !
A. George

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate