Pe acesta cale, pentru a doua reteta
care m-a incintat la fel de mult,din sulfet un mare
- 100g cascaval sau ori ce alta brinza care se prefera.
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa marisora
- 1ls zahar
- 1/2 leg. patrunjel
- 3ls untura
- sare, piper, vegeta
- 2dl vin alb
- 1-2ls pasta de tomate
MOD PREPARARE:
Filetul de porc se taie in bucati cu gr. de ca. 1,5cm-2cm iar fiecarei bucati , cu ajutorul unui virf de cutit bine ascutit se taie pe orizontal cu grija o taietura adinca ,in asa fel incit , bucatile de carne sa fie precum niste pungulite.
In aceasta taietura se introduce cite-o bucatica de brinza (cu cit gustul brinzei este mai condimentat, cu atit gustul carnii/mincarii este mai buna), se fixeaza bucatile de carne umplute cu o scobitoare si se trec prin faina pe ambele parti.
Intr-o tigaie/cratita potrivita se incing cele 3ls untura(poete fii si ulei…), iar in untura bine incinsa se prajesc rapid pe ambele parti medalianele, dupa care se scot pe o farfurie, se scot scobitorile si se lasa deoparte.
In untura/uleiul din tigaie se prajeste ceapa, careia cind s-a inmuiat bine i se adaoga zaharul si se lasa amestecind din cind in cind sa se caramelizeze.(Eventual daca se doreste se poate adaouga si ceva ardei gras taiat marunt.)
In contiunare se adaoga patrunjelul, se amesteca putin adougind si condimentele(sare, piper, vegeta) , daca se doreste pasta de tomate si usturoiul.Se prajeste totul ca 1 min. se adaoga cele 20ml de vin alb, , se las sa fiarba pina ce sosul se reduce putin, se adaoga carnea si se lasa sa dea citeva clocote , se presara daca se poate si doreste cu ceva patrunjel verde si se poate sevii.
Se poate servii linga garnitura de/cu cartofi, paste fainpoase, orez….fiecare ce prefera si are.
Un comentariu:
Mmmm apetisant,te asteapta un premiu la mine pe blog,daca iti va face placere sa-l ridici:)
Trimiteți un comentariu