Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

17 iun. 2010

MINI MEDALIOANE CU BRINZA

Aceasta reteta am vazut-o aici Mikro džepići sa sirom, iar cu ajutorul lui GOOGLE am tradus-o si chiar daca poate una s-au alta nu am inteles, a iestit mincarita SUUUUUUUUPER BUNA, si asta pentru a doua-a oara!!!
Pe acesta cale, pentru a doua reteta
care m-a incintat la fel de mult,din sulfet un mare

INGREDIENTE(ca. 4 pers.):
- 1 filet de porc cu o circumferinta cit maimare
- 100g cascaval sau ori ce alta brinza care se prefera.
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa marisora
- 1ls zahar
- 1/2 leg. patrunjel
- 3ls untura
- sare, piper, vegeta
- 2dl vin alb
- 1-2ls pasta de tomate
MOD PREPARARE:
Filetul de porc se taie in bucati cu gr. de ca. 1,5cm-2cm iar fiecarei bucati , cu ajutorul unui virf de cutit bine ascutit se taie pe orizontal cu grija o taietura adinca ,in asa fel incit , bucatile de carne sa fie precum niste pungulite.
In aceasta taietura se introduce cite-o bucatica de brinza (cu cit gustul brinzei este mai condimentat, cu atit gustul carnii/mincarii este mai buna), se fixeaza bucatile de carne umplute cu o scobitoare si se trec prin faina pe ambele parti.
Intr-o tigaie/cratita potrivita se incing cele 3ls untura(poete fii si ulei…), iar in untura bine incinsa se prajesc rapid pe ambele parti medalianele, dupa care se scot pe o farfurie, se scot scobitorile si se lasa deoparte.
In untura/uleiul din tigaie se prajeste ceapa, careia cind s-a inmuiat bine i se adaoga zaharul si se lasa amestecind din cind in cind sa se caramelizeze.(Eventual daca se doreste se poate adaouga si ceva ardei gras taiat marunt.)
In contiunare se adaoga patrunjelul, se amesteca putin adougind si condimentele(sare, piper, vegeta) , daca se doreste pasta de tomate si usturoiul.Se prajeste totul ca 1 min. se adaoga cele 20ml de vin alb, , se las sa fiarba pina ce sosul se reduce putin, se adaoga carnea  si se lasa sa dea citeva clocote , se presara daca se poate si doreste cu ceva patrunjel verde si se poate sevii.
Se poate servii linga garnitura de/cu cartofi, paste fainpoase, orez….fiecare ce prefera si are.

Un comentariu:

Craita spunea...

Mmmm apetisant,te asteapta un premiu la mine pe blog,daca iti va face placere sa-l ridici:)

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate