Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

15 apr. 2010

TORT DE CACAO CU CREMA DE MARTIPAN

Am incercat sa fac si de ziua lui David un tort cu fondant din zahar si Marshmallow.
Dar din pacate, experienta mea cu fondant este f. minimala si mai ales, uneori imi vin idei care mai bine le-as uita decit a le pun in practica ......dar mai bine sa nu ma enervez, ci mai bine vad partea pozitiva a ideii/faptei....adica experientea a mai crescut putin ....
Tortul a fost excelent la gust, o sa-l mai refac cu siguranta, doar ca o sa procedez putin altfel.
INGREDIENTE BLAT CACAO:
- 6 oua
- 6 ls apa fierbinte
- 200 g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 100 g faina
- 100 g amidon
- 25 g cacao
- 1 lc praf copt
MOD PREPARARE:
Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna
Ouale se mixeaza spuma adaougindu-se treptata apa fierbinte, zaharulcsi zaharul vaniliat.
Totul se mixeaza pina cind masa de oua creste,devine tot mai deschisa la culoare si spumoasa.
Se adaoga amestecul de faina cernut si cu o lingura se amesteca totul impreuna in asa fel incit sa fie bine amestecate, dar sa ramina masa totusi aerata.
Se toarna intr-o forma de tort unsa si captusita cu hirtie de copt, cu dimensiunea de 26/28cm si se coace in cuptorul incins la 175°C pentru ca 25-30 min.
INGREDIENTE CREMA:
- 200 g martipan
- 450 ml lapte
- 1 pac. budinca de vanilie
- 2 oua
- 400 g smintina lichida pentru frisca
- 1 pac. intaritor de frisca
- esenta de migdale/lichior amareto
MOD PREPARARE:
100ml lapte se mixeaza cu ouale si praful de budinca.
Restul de lapte se pune pe foc si in el se pune martipanul taiat bucatele.Laptele se incinge amestecind mereu pina ce martipanul se dizolva si se adaoga si amestecul de lapte+ou si amestecind in continuare se lasa totul sa fiarba usor pina ce amestecul devine precum budinca.
Se trage de pe foc si se acopera imediat cu folie de nailon alimentara.
Cind budinca s-a racit se amesteca cu frisca batuta spuma impreuna cu intaritorul de frisca.
ASAMBLAREA:
Blatul de tort se taie 1 sau de 2 ori (asta depinde cit de mare este forma in care s-a copt blatul)orizontal si se umple cu crema de martipan si se pune la frigider pentru ca 3 ore.
Daca tortul se imbraca in fondant atunci este bine ca, crema sa fie numai pentru umplutura tortului si tortul sa se unga de jur impejur cu marmelada/gem iin prealabil incalzit.(eu am impartit blatul doar in doua si o parte din crema am folosit-o la imbracarea tortului, ceea ce a dus la degradarea fondantului).
Deasupra se aseaza fondantul si se decoreaza dupa dorinta.
Tortul se poate decora si numai cu frisca sau cu fondant de martipan......
FONDANT MARSHMALLOW~Laura Adamache: Marshmallow fondant
Reteta este luata de pe Blogul Laurei Adamache, careia pe acesta cale doresc sa-i multumesc f. mult.
~ LAURA !!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate