La acest capitol"GULAS" se poate lasa si adouga multe...asta sta fest.
C-am cite bordeie atitea obiceie!
Eu ma inspir dintr-un repertoar Austriac de retete vechi, in care sint descrise f. multe variante si derivate a "GULASLUI".
Aici este reteta clasica de GULAS DE VITA pentru ca.5-6 portii.
INGREDIENTE:
- 1 kg de carne de vita pentru gulas taiata bucati.
- 700g ceapa taiata marunt
- 120g untura de porc
- 40g boia de ardei dulce
- 1-2 ls otet din vin alb dizolvat in 1/16l apa
- 2 catei de usturoi trecuti prin presa
- 1lc maghiran
- 1ls chimen
- 1ls pasta de tomate
- 15g faina
- sare
MOD PREPARARE:
Untura de porc se incinge bine si se adaoga ceapa care se prajeste amestecind mereu, pina prinde o culoare aurie inchisa, se adaoga boia de ardei dulce si se lasa scurt sa se prajeasca, dupa care se stinge cu otetul dizolvat in apa.Totul se lasa sa se dunstuiasca putin dupa cae se adaoga bucatile de carne.
Se sareaza putin , se adaoga usturoiul, maghiranul, chimenul si pasta de tomate.
Se amesteca totul bine si se lasa la flama mica cu capacul pus pe jumastate sa se dunstuiasca usor.Din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa daca este necesar.
La mine nu a fost necesar, dar asta depinde f. mult de calitatea carnii.
Dar ATENTIE, nu multa apa, deoarece carnea trebuie sa se dunstuiasca nu sa fiarba.
Numai in acest fel ceapa da sosului consistenta si gustul excelent al Gulasului.
De aceea este necesar , ca pina ce carnea se dunsuieste bine, trebuie amestecat mereu in Gulas.
Cind carnea a fiert destul, se presara deasupra cele 15g de faina, se amesteca si se daoga incet ceva apa, doar atit cit sosul sa acopre carnea.
Se lasa sa dunstiasca usor inca ca. 10 min. fara capac, pina ce deasupra se aduna usor grasimea.
Eventual se mai condimenteaza daca este necesar.
A doua zi este si mai bun de savurat.
Noi am servit acest gulas cu,
C-am cite bordeie atitea obiceie!
Eu ma inspir dintr-un repertoar Austriac de retete vechi, in care sint descrise f. multe variante si derivate a "GULASLUI".
Aici este reteta clasica de GULAS DE VITA pentru ca.5-6 portii.
INGREDIENTE:
- 1 kg de carne de vita pentru gulas taiata bucati.
- 700g ceapa taiata marunt
- 120g untura de porc
- 40g boia de ardei dulce
- 1-2 ls otet din vin alb dizolvat in 1/16l apa
- 2 catei de usturoi trecuti prin presa
- 1lc maghiran
- 1ls chimen
- 1ls pasta de tomate
- 15g faina
- sare
MOD PREPARARE:
Untura de porc se incinge bine si se adaoga ceapa care se prajeste amestecind mereu, pina prinde o culoare aurie inchisa, se adaoga boia de ardei dulce si se lasa scurt sa se prajeasca, dupa care se stinge cu otetul dizolvat in apa.Totul se lasa sa se dunstuiasca putin dupa cae se adaoga bucatile de carne.
Se sareaza putin , se adaoga usturoiul, maghiranul, chimenul si pasta de tomate.
Se amesteca totul bine si se lasa la flama mica cu capacul pus pe jumastate sa se dunstuiasca usor.Din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa daca este necesar.
La mine nu a fost necesar, dar asta depinde f. mult de calitatea carnii.
Dar ATENTIE, nu multa apa, deoarece carnea trebuie sa se dunstuiasca nu sa fiarba.
Numai in acest fel ceapa da sosului consistenta si gustul excelent al Gulasului.
De aceea este necesar , ca pina ce carnea se dunsuieste bine, trebuie amestecat mereu in Gulas.
Cind carnea a fiert destul, se presara deasupra cele 15g de faina, se amesteca si se daoga incet ceva apa, doar atit cit sosul sa acopre carnea.
Se lasa sa dunstiasca usor inca ca. 10 min. fara capac, pina ce deasupra se aduna usor grasimea.
Eventual se mai condimenteaza daca este necesar.
A doua zi este si mai bun de savurat.
Noi am servit acest gulas cu,
Va urez spor la preparat si multa savoare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu