INGREDIENTE INIMiOARA COCOS:
- 150g fulgi cocos
- 100ml frisca lichida
- 100g zahar pudra
- 1 pac. zahar vaniliat
- 20g unt de cocos
MOD PREPARARE:
- 100ml frisca lichida
- 100g zahar pudra
- 1 pac. zahar vaniliat
- 20g unt de cocos
MOD PREPARARE:
Frisca se pune intr-un recipient pe foc mic , impreuna cu untul de cocos , zaharul si zaharul vaniliat.
Se amesteca mereu pina ce untul si zaharul s-au topit.
Totul se pune la rece.
Cind totul este racit bine de tot, se mixeaza bine pina smintina devine frisca omogena.Se adaoga fulgii de cocos si se lasa deoparte 10 min.
Dupa aceea se formeaza 24 de bilute.
INGREDIENTE ALUAT:
Se amesteca mereu pina ce untul si zaharul s-au topit.
Totul se pune la rece.
Cind totul este racit bine de tot, se mixeaza bine pina smintina devine frisca omogena.Se adaoga fulgii de cocos si se lasa deoparte 10 min.
Dupa aceea se formeaza 24 de bilute.
INGREDIENTE ALUAT:
- 5 oua de marime M
- 150g zahar pudra
- 120g ulei
- 150ml jaurt
- 250g faina
- 50g cacao pentru prajituri
- 1 pac. praf copt
- 75g ciocolata rasa
- citva stropi de esenta de rom
MOD PREPARARE:
Ouale se pun intr-un reciopient si se mixeaza bine cu zaharul pina totul devine precum o spuma care s-a albit putin.
In continuare se mixeaza uleiul care se pune precum la maioneza,treptat.
Mai departe se adaoga iaurtul, esenta de rom si faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cacaoa.
In final se amesteca cu o lingura ciocolata rasa si o parte din aluat se pune in 24 de forme de muffions care in prealabil s-au captusit cu hirtiute speciale.
in mijlocul aluatului se aseaza cite o biluta de cocos, care in prealabil a fost trecuta prin faona.
Cu restul aluatului se acopera biluta de cocos si totul se da la cuptor pentru
ca.20-25min. la 180°C.
Dupa coacere se scot si se lasa la racit in tavi ca. 10 min.Dupa care se scot si se acopera cu glazura de cicolata de lapte.
INGREDIENTE GLAZURA CIOCOLATA:
- 100g unt
- 200g cicolata cu lapte
MOD PREPARARE:
Untul si ciocolata se topesc impreuna.
(la Microunde sau bain-marine) se amesteca sa se omogenizeze bine, dupa care se glazureaza Muffinsurile.
- 150g zahar pudra
- 120g ulei
- 150ml jaurt
- 250g faina
- 50g cacao pentru prajituri
- 1 pac. praf copt
- 75g ciocolata rasa
- citva stropi de esenta de rom
MOD PREPARARE:
Ouale se pun intr-un reciopient si se mixeaza bine cu zaharul pina totul devine precum o spuma care s-a albit putin.
In continuare se mixeaza uleiul care se pune precum la maioneza,treptat.
Mai departe se adaoga iaurtul, esenta de rom si faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cacaoa.
In final se amesteca cu o lingura ciocolata rasa si o parte din aluat se pune in 24 de forme de muffions care in prealabil s-au captusit cu hirtiute speciale.
in mijlocul aluatului se aseaza cite o biluta de cocos, care in prealabil a fost trecuta prin faona.
Cu restul aluatului se acopera biluta de cocos si totul se da la cuptor pentru
ca.20-25min. la 180°C.
Dupa coacere se scot si se lasa la racit in tavi ca. 10 min.Dupa care se scot si se acopera cu glazura de cicolata de lapte.
INGREDIENTE GLAZURA CIOCOLATA:
- 100g unt
- 200g cicolata cu lapte
MOD PREPARARE:
Untul si ciocolata se topesc impreuna.
(la Microunde sau bain-marine) se amesteca sa se omogenizeze bine, dupa care se glazureaza Muffinsurile.
ATENTIE:Glazura nu trebuie sa depaseasca 40°C, deoarce isi pierde luciul dupa racirte sau daca temp. este f. mare glazura se zaharisete!!!
VARIANTA~II~
La varianta a doua este doar o diferenta minora, dar cu ceva alt rezultat.
Bineinteles la fel de buna.
Aceasta este in functie de ce are fiecare acasa.
INGREDIENTE:
- 5 oua
- 150g zahar pudra
- 120g ulei
- 150g lapte condensat/frisca lichida/lichior de oua(cafea,cacao,ciocolata...)
- 250g faina
- 50g cacao pentru prajituri
- 50g fulgi de cocos
- 1 pac. praf copt
- esenta de rom/vanilie
MOD PREPARARE:
Acesta urmeaza precum la VARIANTA ~I~.
6 comentarii:
Buna Laura! Cu ce poate fi inlocuit untul de cocos?
Multumesc!
Hallo Labvinia!
Cu siguranta nu faci nimic gresit da-l inlocuesti cu unt normal.
Mult spor a preparat si multa savoare!!!
Laura S.
Draga mea Laura, au fost super bune, noi suntem fani ai ciocolatii bounty, asa ca s-au mancat imediat, pot spune ca glazura dupa ce s-a racit s-a mai inchis la culoare, in poza era mai multa lumina de parea maronie si era calda inca. Te pup si mai astept retete delicioase
la mine pe blog 2 premii pt tine!
Alexa, ma bucur nespus sa aud rezultate POZITIVE!
Si mai ales per ca si eventualele retete pe care le vei incerca sa-ti reusesca si s afiti multumiti!
Toate cele bune!
Cu prietenie
Laura S.
sa ma supar?pentru ce? doamne fereste, departe de mine acest gand! mi-a facut mare placere sa-ti ofer preiile, inteleg si respect decizieca ta! iti doresc sarbatori fericite si cat mai multe retete frumoase si gustoase!
Trimiteți un comentariu