Aceasta reteta simpla am facut-o ochiometric deoarece am avut prin frigider 2 dovlecei si am zis ca pina se strica mai bine fac o supica cu ei.
Reteta exacta a acestei supe o am dintr-o brosura gasita intr-o revista pentru sanatate.
INGREDIENTE:
- 500 g dovlecei- Zucchini
- 1-2 cartofi mari
- 1 ceapa mare
- 1-2 cartofi mari
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2-3 ls ulei
- care+piper
- care+piper
- 750 ml supa de gaina sau de legume
- 150 ml smintina lichida
MOD PREPARARE:
Acesta il descriu cum l-am prepaat eu.
Pentr-u supa de legume am folosit un cub maggi + 1 morcov, 1 radacina de patrunjel si o bucata de telina.Din legume fierte in supa am lasat ceva deoparte pentru decor.
Ceapa,usturoiul si cartofii le-am curatat de coaja, la fel si dovleceii.
Dar dovleceii ii puteti lasa in coaja, sint mai sanatosi.Eu am indepartat-o deoarece ai mei nu au mai avut o coaja frumoasa.
Ceapa si usturoiul se taie marunt.Cartofii si dovleceii in cuburi.
Se incinge uleiul intr-o oala si se parajeste ceapa.Cind aceasta a prins ceva culoare se adaoga usturoiul se mai prajeste putin si se adaoga cuburile de dovlecei si cartofi.Se amesteca bine si se stinge cu supa de gaina /legume.Se lasa sa fiarba totul bine pina ce se inmoaie legumele
(eu am legat ceva frunze de patrunjel, leustean si telina intr-un buchet si le-am fiert impeuna)dupa care se adaoga si o parte din legumele fierte in supa cu cub maggi (asta in cazul in care s-au fiert si legume)Toate acestea se fac piure, adica supa se face crema cu ajutorul mixerului bat sau a unei site.Se adaoga condimete dupa gust si smintina.Se pune pe foc sa mai dea citeva clocote usor.Acum supa este gata si se poate servii, garnisita cu o caciulita de smintina eventual si cu legumele lasate deoparte de la supa si /sau frunze de patrungjel taiate marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu