Galustele sint moi, pufoase si cel mai imprtant NU dau gres ...
Eu am respectat reteta de mai jos si mi-au iesit galustele care se vad in - dia-foto. si consistenta este perfecta.
INGREDIENTE:
- 50g unt/marg.
- 1 ou mijlociu
- 100g gris
- 1/2 lc sare
- nucsoara
- 50g unt/marg.
- 1 ou mijlociu
- 100g gris
- 1/2 lc sare
- nucsoara
* se pot adouga direct in galuste si alte condimente si/sau verdeturi dupa gust!
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se mixeaza bine cu oul, sarea , nucsoara si se adaoga treptat grisul.Se mixeaza in continuare pina ce ingredientele sint bine incorporate.
Se lasa totul deopate ca 1/2 ora dupa care cu o lingurita se i-au portii din aluat, se formeaza intr-e palme galuste si cind sint toate gata se adaoga in supa gata preparata, care fierbe doar usor, usor...
Se lasa sa fiarba asa "usor" ca 15 min, dupa care se acopera oala si se mai lasa inca 15 min.
Acum galustele trebuie sa fie gata si supica se poate servii.
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se mixeaza bine cu oul, sarea , nucsoara si se adaoga treptat grisul.Se mixeaza in continuare pina ce ingredientele sint bine incorporate.
Se lasa totul deopate ca 1/2 ora dupa care cu o lingurita se i-au portii din aluat, se formeaza intr-e palme galuste si cind sint toate gata se adaoga in supa gata preparata, care fierbe doar usor, usor...
Se lasa sa fiarba asa "usor" ca 15 min, dupa care se acopera oala si se mai lasa inca 15 min.
Acum galustele trebuie sa fie gata si supica se poate servii.
Savoare deplina!
TIP:Aceste galuste se pot prepara si fierbe numai in apa/supa/lapte . . . intrebuitndule precum garnitura la alte preparate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu