- forme pentru rulouri(ceva gresime de uns formele in cazul in care acestea nu sint teflonate)
- 1 albus de ou pt. uns
UMPLUTURA:
- 2 albusuri de ou
- 25g zahar pudra
- 30g apa
- 100g zahar tos
MOD PREPARARE:
Formele pentru rulouri se ung cu grasime, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de ele la copt.
Se unge o mina cu ceva grsime si fiecare forma se trece prin mina.In acest fel se ung formele cel mai eficient si bine.
Aluatul se scoate din pachet si se deruleaza pe masa de lucru.Se unge cu albus de ou putin batut si se taie fisii de ca 1-1,5 cm.
Aceste fisii se infasoara pe formele de rulouri in asa fel incit marginile sa se suprapuna putin.
Se aseaza pe tava de copt captusita cu hirte de copt si se introduc in cuoptorul preiincns la 200°C.pt. ca.12-15 min.
Se scot din cuptor si dupa citeva minute se scot formele din ele, rasucind usor putin intr-o parte, dupa care se trage usor afara forma din rulou.
CREMA se prepara mixind albusurile spuma, dupa care se adaoga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pina ce spuma este intarita bine.
Intr-un recipient de marime mica se pun cele 30g dre apa si cele 100g de zahar tos.Se pun la fiert amestecind in continuu.
De cind incepe sa clocoteasca se masoara 3 minute,timp in care se amesteca continuu si repede pina ce se simte ca amestecul devine mai viscos.Asa ferbinte direct de pe foc se toarna in spuma de albus mixind totodata.Se mixeaza in continuare citeva minute pina ce spuma este intrita bine.
Daca se intoarce recipientul cu fundul in sus, spuma NU trebuie sa mai vcurga.
Cu acesta spuma se umple rulourile, se pudreaza, eventual se poate decora si cu ceva ciocolata in prelabil topita si servii.
Rulourile gata pregatite, se pun intr-o doza de metal si se pot depozita la rece citeva zile.
Noua ne-au placut mai mult a doua zi.
NOTA;
Eu am facut rulouri din 2 pac. de aluat de foietaj.1Pac.= 275g si am crezut ca e mai bine sa maresc si cantitatea de spuma.
In felul acesta m-am hotarit sa fac spuma din 3 oua.Dar s-a dovedit a fii totusi mult prea multa, de aceea este bine de stiut ca din 2 albusuri de ou se pot umple rulouri din 2 pac. de aluat de foietaj.
~ tot restul de ou care mi-a ramas de la:
uns aluatul, galbenusurile si spuma, le-am amestecat si le-am pus la prepararea unui aluat cu drojdie pentru gogosi.
TIP:
pentru a varia gustul se poate amesteca in spuma ceva cacao, sau zahar vaniliat, sau chiar 1-2 lc ceai instant(se gaseste in magazine de diferite gusturi- eu am cumparat de la Penny Market din RO. cu gust de zmeura si fructe de padure).Se poate folosi chiar si arome lichide. dar acestea se pun deja in apa care fierbe cu zaharul.
4 comentarii:
Este super reteta asta chiar cautam reteta de la aceste rulouri sa le fac eu acasa pt ca cele din magazin nu prea mi-au placut !!!
Multumesc Laura !!!!!
foarte frumoas arata si foarte apetisante!felicitari!
Liebe Amy, mersi pt.vizita!
Soacra mea a facut de craciun si mi-am zis ca daca ea a facut acasa si eu pot sa fac.Si asa am cautat pe net si am dat de acsta reteta care este minnata.
Cu citva € faci ceva rulouri, dar daca cumpri costa si mai mult si uneori nu sint chiar asa de buni.
Spor la preparat si toate cela bune familiei tale!
Laura S.
Just me , multumesc mult pentru vizita si complimente!
daca cumva probezi, iti doresc spor la preparat si savoare deplina!
Cu prietenie,
Laura S.
Trimiteți un comentariu