Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

25 ian. 2010

FRIPTURA DIN CARNE DE VITA~Weiße Scherzel


Weiße Scherzel CARNEA DE VITA - acum stau la fel in fata unui titlu pe care nu stiu cum sa-l traduc. Dar daca citeste cineva si ma poate ajuta, multumesc f. mult si o sa schimb si in titlu.
Weiße Scherzel nr.8- este o carne alba care se afla in partea posterioară a soldurilor şi este o carne foarte slabă , care se poate si portiona f.usor si este ideala pentru prajiri scurte, fripturi dunstuite(Braundünsten), rulouri , fiarta.
Eu am preparat acesta reteta cu ce am avut in casa..
Dar aici o sa pun reteta completa asa cum o are scrisa socrela mea in caietrul cu retete.
INGREDIENTE:
- 2 kg Weiße Scherzel
- 180g sunca/slanina Kaiser...
- sare +piper
- 40g ulei/untura pt.prajit
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 200 g morcov
- 200 g pastirnac
- 200 g telina
- 240 g ceapa
- 2 ls pasta de tomate
- 1/8 l vin rosu
- 1 ½ l supa de vacuta
~~~~~~~~~~~~~
- 100g praz
- 2-3 foi de dafin
- patrunmjel verde cu crenguta(merge si din congelator)
- cimbru 2-3 crengute(merge si de la congelator)
Daca este posibil, aceste verdeturi se leaga intr-un buchet.Eu am folosit verdeturi din congelator si nu am putut sa mai leg.Iar praz nu am avut in casa.)
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 220°C.
Cu slanina/sunca se spicuieste bucata de carne.De aceea se taie in bucati pe masura care se baga la congelator.Inghetate se pot introduce mai usor in gaurile facute in bucata de carne pentru friptura.
Legumele se curata si se taie in cuburi,iar ceapa se taie marunt.
Carnea spicuita se sareaza si pipereaza si se prajeste rapid pe toate partileun uleiul/untura incinsa.Caartea s eprajeste rapid si in grasimea bine incinsa, deoarece prin acest procedeu ni-se inchid porii si bcarnea ramina suculenta si frageda.
Carnea se scoate din oala si se tine la cald.Eu am impachetat-o in folie de aluminiu si am introdus-o in cuptor.
In grasimea ramasa in oala si inca bine incinsa se prajesc primadata legumele pina acestestea se in moaie bine, amestecind in continuu.
Cind legumele au inceput usor sa se inmoaie si sa prinda culoare se adaoga si ceapa si se prajeste in continuare.pina ce toate legumele s-au inmuiat bine.Se adaoga condimentele si pasta de tomate si se parajeste amestecind in continuu pina cind grasimea/legumele din culoarea rosie, primesc o culoare maronie.
Legumele se deglaseaza punind din vinul rosu, amestecind mereu pina ce acesta scade.Se repeta mereu aceasta operatie pina ce tot vinul a fost folosit si acesta a scazut vizibil si legumele sa-u
prajit avind o culoare maronie.
Se adaoga supa, dar doar atita cit carnea sa fie doar 2/3 acoperita cu lichid, verdeturile si carnea. Se acopera si se introduce in cuptorul incins pentru ca 2 1/2-3 ore.
Din cind in cind se toarna deasupra din sosul cu legume din oala, sau se intoarce carnea din cind in cind pe cealalta parte.
Carnea este gata atunci cind se smite ca este moale.
Crnea se scoate din sos si e pune la cald la fel intr-o folie.
Cu un polonic se scoate lichidul cu grasimea care sa adunat deasupra sosului si acesta se mixeaza sau se trece printr-o sita dupa care se prepara un Sauce Demi Glace.
Acesta se leaga ori cu 2-3ls de legume din sos care se mixeaza sau se trec pintr-o sita, ori cu faina sau amidon.
Acest Sauce Demi Glace se degusteaza, eventual se mai cindimenteaza dupa gustul individual si se serveste inga carnea care acum se poate portiona in felii cu o gr. de 1 1/2-2 cm.

Va urez pofta buna!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate