INGREDIENTE:
- 150 g unt/marg
- 150 g migdale macinate cu sau fara coaja
- 150 g migdale macinate cu sau fara coaja
- 150 g faina
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 10 picaturi esenta de migdale
- 1 priza sare
- 1 priza sare
- priza scortisoara
--------------------
- 500 g martzipan
- 5 ls marmelada
- 50 g unt de cocos
- 120 g ciocolata cu lapte
--------------------
- 500 g martzipan
- 5 ls marmelada
- 50 g unt de cocos
- 120 g ciocolata cu lapte
- 120 g ciocolata amaruie
- eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos
- eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos
MOD PREPARARE:
Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta
se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele si faina.
se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele si faina.
Se pune pentru 30 min la rece.
Dupa care se intinde direct intr-o tava usor unsa cu grasime si pentru a se intinde mai usor, este bine sa se acopere cu o folie de nailon si astfel aluatul nu se mai lipeste de instrumentul folosit la intins.
Aluatul intins in tava se inteapa cu furculita de citeva ori dupa care se coace la 180°C pina ce se observa ca pe margini devine auriu.
Peste aluatul copt si racit se intinde marmelada in prealabin incalzita, dupa care se lasa sa se usuce putin.
Intr-e timp intr-e 2 foi de nailon sau copt se intinde masa de marzipan cu dimensiuna tavii in care s-a copt aluatul.
Cu ajutorul foliisau hirtiei de copt, se aseaza placa de martzipan peste aluatul copt si uns cu marmelada.
Ciocolata cu lapte , cea amaruie si untul de cocos, se pun ntr-o punga de nailon si aceasta la microunde sau in apa calda pina ca 40°C la topit.
Cind sint topite bine , se amesteca usor in causul plamei bine, i-se taie pungi un colt si se acopera cu rabdare suprafata platei de martzipan.Eventual daca este necesar se niveleza usor, pentru ca ciocolata sa fie intinsa egal pe toata suprafata.
Daca se doreste se poate topi si ciocolata alba+unt de cocos si se traseaza dungi/cercuri... fiecare
ce doreste peste ciocolata albaa si astfel se poate decora.
Se lasa totul sa se raceasca si intareasca, eventual pina adoua zi si cu un cutit bine ascutit se taie fursecuri de marime dorita.
ce doreste peste ciocolata albaa si astfel se poate decora.
Se lasa totul sa se raceasca si intareasca, eventual pina adoua zi si cu un cutit bine ascutit se taie fursecuri de marime dorita.
6 comentarii:
Cred ca fursecurile astea cu martipan sunt minunate...Mersi pt reteta ;)
Ce bunatati faci tu aici pentru David sau pentru mine??Hei Sorella ai un premiu nou de cules la mine..un premiu deosebit pentru o persoana deosebita! Te tzuc dulce Sorella
Hallo Tequila si bine ai venit la mine pe Blog!
Cu multa placere pentru reteta si mult spor daca probezi!
Da, pentru cei care iubesc marziopanul,aceste fursecuri sint de recomandat.
O zi buna si sarbatori feicite!!!
Laura S.
Cami, mersi fain, fain de tot!!!
Trec mai tirs´ziu sau miine, deoarece am ceva de munca.Te tzuc si eu dulce si iti trimit doar virtual citeva bucatele dulci cu gust de marzipan.
A ta sorella Laura S.
Felicitari Laura und weiter so.
Viele Grüsse aus Bonn
Laura G.
laura,bune retetele tale ,multumesc ,si incanta-ne incontinuare cu bunatati,
La multi ani in armonie si fericira alturi de cei dragi !suzana
Trimiteți un comentariu