Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

16 sept. 2009

PRAJITURA SOCOVANILIA a la Laura S.

© Copyright by ~ Laura S.

Cum in ultimul timp am tot preparat dulciuri din aluaturi cu drojdie, David a zis ca el isi doresate altecva.
Si eu la-m intrebat,ce?
C-am in ce directie se indreapta gusturile si pofta?
El mi-a zis ca ceva cicolatos cu crema care sa semene cu budinca de vanilie....
Si asa mi-am scotocit ideile si am pus in practica.
Si voilà,aceasta este prajiturica;
INGREDIENTE-CREMA:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 750ml lapte
- 3-4 ls zahar
- 250g unt
INGREDIENTE-BLAT:
- 6 oua
- 300g zahar
- 170 ml ulei
- 260g faina
- 1 pac praf de budinca de cacao/ciocolata
- 2ls cu virf de cacao pentru prajituri
- 1 pac praf de copt
~~~~~~~~~~~~
- 100 ml cacao/ciocolata cu lapte
- 1 fiola/1ls esenta de rom
INGREDIENTE-GLAZURA
- 300 g cicolata amaruie
- 3ls Nutella
- 2ls ulei
MOD PREPARARE:
~CREMA~
Laptele se amesteca cu budinca de vanilie si zaharul si se pun la fiert.Se amesteca continuu pina ce budinca s eingroasa sis e trage deoparte.Se acopera imdeinat cu o folie de nailon alimentara si se pune la racit.
Untul se scoate la temperatura camerei si cind untul si budinca au aceeasi temeratura , untul se mixeaza pina devine spumos si in el pe rind cite o lingura din masa de budinca pina ce obtinem din cele doua mase o crema spumoasa.
~BLAT~
Cuptorul se incinge la 180°C
Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.Faina se amesteca cu budinca de cacao, cacaoa si praful de copt.Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si uleiul adougate treptat precum la maioneza.Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.Se adaoga in continuare amestecul de faina si se toarna in tava.
Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.25 min.
Proba cu scobitoarea este de indicat.Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.Dupa ce sa racit complet se taie pe orizontala , primadata cu virful unui citit, de jur imprejur, cel putin 2cm. adincime.
Dupa aceea ori cu un cutit d epiine , ori cu un fir de ata introdus in taietura, se imparte blatul in doua.
Prima parte de blat se ridica , ori cu o ustensila speciala, ori cu o tava foarte plata, ori cu un carton mai gros, si se lasa deoparte.
Din ca 100 ml lapte s prepara o cacao foarte concentrata amestecata cu esenta de rom si se insiropeaza blaturile.
~ASAMBLARE~
Crema pregatita se pune intr-o punga de nailon sau un cornet pentru ornat si se distribuie pe suprafata blatului d ela baza.Se niveleaza uniform si se aseaza deasupra al doilea blat, apsind usor cu tava prajiturii deasupra, in asa fel crema si blaturile sa se fixeze bine si uniform.
Totul se pune la rece.
~GLAZURA~
Ingredietele pentru glazura se pun intr-o punga de nailon (de indicat punga pentru congelat, este mai trainica), careia i-se face un nod si se pune in apa calda, pina la 40°C la topit.Sau la microunde.
Cind ingredientele aproape s-au topit, usor cu mina timp se 5-10 minute se amesteca glazura usor pina ce se omogenizeaza ingredientele bine.
I-se taie un coltz micutz pungii si se traseaza glazura deasupra prajiturii.Cind suprafata este complet acoperita de glazura, acesta se niveleaza usor cu paleta seciala sau cu un cotit, dupa are se pune la rece.
Cind glazura este intarita, cu un cutit fierbinte se taie(preseaza peste glazura) primadata doar glazura in formele si nr. de bucati dorite.
Dupa aceea cu un cutit bine ascutit se taie bucatile de prajitura complet.
Se poate servii ca atare sau cu o caciulita de frisca deasupra/linga.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate