Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

17 sept. 2009

PIINE CU SEMINTE DE CANNABIS a la Laura S.


Da, da a-ti citit bine ~ CANNABIS in germ.HANF (hi,hi)!
Am vazut pe alte forumuri nemtesti ca se prepara piine cu asemena seminte si cum am fost ieri la magazinul meu cu produse BIO din oras, am vazut ca vind asa ceva si mi-am cumparat si eu un pachetel si astazi l-am pus in practica.

Poate nu-l preparam astazi dar, prietena mea Adriana de pe FORUMUL CULINAR mi-a sugerat si m-am hotarit sa particip si eu la acest concurs:

cu acesta reteta de

PIINE CU SEMINTE DE CANNABIS

NUMARUL DE VALIDARE 33

ADRIANA


INGREDIENTE POLIS:
- 10g sirop din sfecla de zahar/miere de albine
- 240g apa
- 3 g drojdie uscata
- 40g faina integrala din secara
- 200g faina de griu
MOD PREPARARE:
Cu o seara inainte se amesteca siropul cu apa,urmat de drojdie si ambele sortimente de faina.
Totul se amesteca bine si se acopera cu o punga/folie de nailon si se las la temperatura camerei pina a doua zi(8-16 ore).
INGREDIENTE ALUAT:
- 100g drojdie naturala
- 225g apa
- 3 g drojdie uscata
- 550g faina de griu
- polis
- 50g seminte de Cannabis prajite(merg ori si ce fel de seminte)
- 20g sare
MOD PREPARARE:
Modul de preparare / framinare al aluatului se poate face manual/clasic sau cu ajutorul ustensilelor moderne de bucatarie.
Eu l-am framintat cu MP.
Deci cele 100g de drojdie naturala se pun in cuva MP , urmate de restul ingredientelor in ordinea mai sus data, in afara de sare.
Se porneste masina pe PROGRAMUL – FRAMINTAT / ALUAT si cind toate ingredientele sint bine incorporate se adaoga sarea si se lasa sa framuinte programul cel putin 10 min.Se laasa la dospit pina ce volumul a crescut vizibil(la mine ca 30 min.) si se rastorna pe masa de lucru unsa cu ulei.
Se intinde sub forma de dreptunghi cu degetele si se lasa sa se odigneasca inca 10 min.Dupa care se ruleaza/impacheteaza dupa dorinta si se asaza pe o tava intinsa, captusita cu hirtie de copt sau numai infainata.
Aluatul se presara cu amidon alimentar de preferinta de cartoi si se acopera cu o punga de nailon sau folie alimentara si un servet de bucatarie.Se lasa la dospit ca 1 ora.
Timp in care cuptorul se incinge la maxim.
Este de indicat/preferat pentru cine are,sa introduca la incins si piatra de copt pentru cuptor.
Dupa dospire aluatul se cresteaza deasupra, se stropeste cu apa calduta si se introduce in cuptorul bine incins.
(Daca se foloseste piatra, atunci se trage aluatul cu ajutorul si impreuna cu hirtia de copt, pe piatra cuptorului.
In acest caz, piinea se coace fara tava.Iar hirtia de copt dupa ca. 20 min.de copt se poate trage afara).
Se arunca in cuptor ca 50ml de apa si se inchide repede usa cuptorului.(asta in cazul in care se poate,merge si fara )
Dupa ca 5 min. Se reduce temperatura cuptorului la 230°C si se lasa sa se coaca pina ce piinea a ptimit gradul de coacere/culoare dorit.
Dupa copt piinea se scoate pe un gratar de bucatarie la racit si se taie doar cind acesta este rece.

2 comentarii:

CamiWitt spunea...

Calimera Laura, iti doresc mult succes la concurs iti tin pumnii ! Multe poze ai facut ! Noi mai avem o saptamina aici ! Te pup dulce ! Cami

Unul din multi! spunea...

Hallölchen "Calimera" Cami!!!!!
Cee fain de tine, tare as dori sa fi si eu pe acolo.Macar adumi si mie ceva bronz(hi,hi)
Ce repede trece timpul,parca ieri am zis ca intru la tine pe Blog sa-ti urez si acolo concediu placut.
Dar uite ca au trecut zilele si imi scrii tot tu....(o waja)
Multumesc mult pentru urarile de succes si sper sa fie cu bafta.
In 30 Sept. e ziua mea de nastere, créd ca daca as cistiga concursul, ar fii cel mai fain cadou.
Dar cine stien...
Cami, o saptamina plina de distractie, soare si tot ceea ce-to doresti, iti doresc si eu.Si sa va intaorceti sanatosi!!!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate