Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

1 sept. 2009

PRAJITURA CU MERE ~III~

Iarasi o prajitura cu mere.
Dar de data acesta cu foi fine , fragede cu unt.
INGREDIENTE-aluat:
- 600g faina
- 400g unt(merge f. bine si marg.)
- 2 oua
- 200g zahar
- 1 lamiie-coaja
- 1 priza sare
INGREDIENTE-umplutura:
- 1-1,5kg mere acrisoare
- 1 lamiie-zeama
- 1lc scortisoara
- 1 virf de cutit cuisoare
- 100g zahar
- 100g pesmet
~~~~ cine doreste~~~~
- ca.50g unt/marg
- 100-150g gem/marmelada (eu o folosesc, deoarece impiedica umeditatea din umplutura de mere, sa patrunda atit de repede in foaia inferioara a prajiturii)
- 100g stafinde inmuiate in apa/lapte sau rom.(eu nu am pus ca picilor mei nu le place)
MOD PREPARARE:
Untul se freaca bine cu zaharul, praful de scortisoara, cuisoare, sarea si coaja de lamiie.
Pe rind se adaoga ouale si in final faina.Se amesteca/framinta un aluat care se pune intr-o punga si se da la frigider pentru ca 30/60min.
Merele se curata de coaja s taie felii si se amesteca cu zeama de lamiie.
Acum fiecare cum doreste:
~ ori se amesteca merele cu restul ingredientelor,
~ ori se pune intr-o cratita/tigaie cele 50g unt(1ls cu virf) si in el se prajeste pesmetul pina prinde o culoare aurie si se trage deoparte.Se adaoga scortisoara, cuisoarele ,zaharul si merele.Se amesteca totul bine si se lasa deoparte sa se raceasca.
Daca cumva merele sint mai suculente se poate adouga mai mult pesmet.
Cuptorul se incinge la 200°C.
Aluatul se scoate de la rece se imparte in doua si fiecare parte se intinde intr-e doua foi de hirtie de copt sau nailon la dimensiunea tavii de copt.
Cu ajutorul foliei/hirtiei de copt, se aseaza o foie in tava care NU mai trebuie unsa si infainata si se introduce la copt , pina se obesrva ca marginile prin usor culoare.Se scoate din cuptor si se unge cu gemul/marmelada inainte preincalzita(asta pentru a se unge cu ea mai usor) peste care se presara umplutura de mere iar deasupra se aseaza la fel cu ajutorul foliei sau hirtiei de copt, a doua foaie.Deasupra se inteapa din loc in loc cu o furculita si se reintroduce dinou in cuptor.
Prajitura se coace pina ce aluatul a primit deasupra o culoare aurie.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate