2 sept. 2009
RÖSTI/CHIFTELE DIN CARTOFI SI DOVLECEI
Am primit citva Dovlecei de la o vecina si prietena buna si m-am gindit sa fac acesta reteta, pe care am gasit-o aici;GENIAL-LECKER
Bineinteles ca si de aceasta data Laura a preparat reteta ochiometric, adougind cite ceva, minor,asa cit sa placa barbatilor mei, pentru care cea mai buna leguma este "carnea".
Aici si reteta dupa cum am facut-o eu.
INGREDIENTE-pt. 2 pers ca fel principal, sau 4 pers ca aperitiv:
- 1 ceapa (eu am pus ceapa verde, e mult mai aromata)
- 300 g dovlecel
- 250 g cartofi
- 100-150g sunca presata/Kaiser sau Bacon
- 1/2leg. patrunjel
- 1 ou (L)
- sare
- piper
- nucsoara
- ulei pentru prajit
MOD PREPARARE:
Dovlecelul si cartofii se curata sis e trec prin razatoare, dupa care se lasa sa se scurga bine intr-o strecuratoare., eventual si presind cu miinile, este mai eficient.
Vedeturile se taie marunt ,la fel si sunca si se amesteca toate impreuna cu condimentele , dupa gust, in afara de sare.
Sarea deshidrateaza si atunci legumele vor pierde si mai mult lichid.
In final se amesteca cu oul si cu ajutorul unei linguri se pun gramajoare din acesta masa, intr-o tava cu ulei incins.Aceste gramajoare se aplatineaza putin si dupa 3-4 minute, dupa ce sau prajit la foc NU prea mare se intorc si se prajesc si pe a doua parte.
Eventual se pun pe un servet de bucatarie,sa absoarba grasimea. dupa cares e pot servii.
Eu dupa cum se vede am servit cu ochiuri si sos de marar.
REZEPT ~ Zucchini-Kartoffelpuffer ~ REZEPT
Labels:
PREPARATE cu/din LEGUME
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
INDEX POSTARI
ALUATURI UNIVERSALE
(8)
ALUATURI UNIVERSALE-reloaded
(1)
ANUL NOU
(1)
APERITIVE
(33)
Apfelkuchen mit Apfelmus
(1)
AROME DULCI
(2)
Banner to Go
(1)
BAUTURI ALCOOLICE
(7)
BCATARIA FRANCEZA
(1)
brinza de vaci
(1)
BUCARARIA CEHA
(1)
BUCATARIA AMERICANA
(1)
BUCATARIA ASIATICA
(2)
BUCATARIA AUSTRIACA
(46)
BUCATARIA GERMANA
(2)
BUCATARIA ITALIANA
(1)
BUCATARIA POLONEZA
(1)
BUCATARIA ROMANEASCA
(13)
BUCATARIA TURCEASCA
(1)
BUCATARIA UNGUREASCA
(5)
BUCĂTĂRIA AUSTRIACA
(1)
BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE
(1)
BUDINCA DE OREZ CU VANILIE
(1)
Budincă
(1)
Budincă cu orez
(1)
BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE
(1)
Chili con Carne
(1)
CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE
(1)
CONCURSURI
(1)
Cornulete
(1)
Cornuri
(2)
Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong
(1)
COZONAC CU MAC
(1)
CULINARIO ITALIANO
(12)
CULINARIO ITALIANO-reload
(1)
DECORATIUN~PATISERIE
(1)
DULCIURI
(235)
DULCIURI-reload
(9)
FURSECURI / PLÄTZCHEN
(28)
FURSECURI/BISCUITI
(19)
GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC
(1)
Galuste din Gries pentru supe
(1)
GARNITURI
(18)
GEMURI SI MARMELADE
(4)
GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI
(1)
HALLOWEEN
(4)
HOBBY
(4)
IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie
(4)
IDEI PENTRU~SUPE
(4)
INGHETATE/SORBET
(2)
KITCHEN HELP & IDEAS
(1)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE
(1)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE...
(5)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE
(4)
LICHIOR DIN CAISE
(1)
mere
(1)
MUFFINS ~ CO.
(5)
Orez cu mere gratin
(1)
PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA
(1)
PATISERIE
(8)
PIINE TARANEASCA DIN NÖ
(1)
Piure de mere conservat
(1)
PLACINTA CU MERE
(1)
PLACINTA CU MERE A BUNICII
(1)
PLACINTA CU PIURE DE MERE
(1)
PLACINTA FRAGEDA CU MERE
(1)
PRAJITURA CARDINAL
(1)
PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada
(1)
PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA
(1)
Prajitura cu mere
(4)
PRAJITURA CU MERE ~IV~
(1)
Prajitura cu nuca
(1)
Prajitura Somloi a la Laura S.
(1)
PRAJITURI
(45)
PREPARATE ~ FOIETAJ
(6)
PREPARATE CU CARNE DE PASARE
(25)
PREPARATE CU CARNE DE PORC
(21)
PREPARATE CU CARNE DE VITA
(10)
PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded
(1)
PREPARATE CU CARNE TOCATA
(11)
PREPARATE CU PASTE FAINOASE
(19)
PREPARATE cu/din FRUCTE
(15)
PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan
(1)
PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded
(5)
PREPARATE cu/din LEGUME
(69)
PREPARATE cu/din PESTE
(20)
PREPARATE DIN CARNE DE VINAT
(1)
PREPARATE IN MASINA DE PIINE
(22)
PREPARATE PANIFICATIE
(100)
PREPARATE PATISERIE
(2)
PREPARATE PE BAZA DE BRINZA
(17)
Retete
(1)
Retete ©opyright by Laura S.
(26)
RETETE A LA LAURA
(1)
SALATE
(10)
SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice
(5)
SOSURI / DIPPURI
(4)
SUPE SI CIORBE
(31)
tang zhong PIINE
(1)
TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE
(1)
Tort “SACHER”
(1)
TORTURI
(7)
una~alta
(3)
water roux
(1)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu