O mincare simpla dar gustoasa!
Cel putin asta este parerea mea si a familiei mele.
Pregatita cu mult marar si cimbru, pot sa spun - O DELICATESE!!!
Eu o prepar astfel;
INGREDIENTE:
- 1 capatina varza (ca. 1 kg)
- 100-150g sunca Kaiser/Bacon(daca se doreste)
- 2-3 ls ulei(pentru cine poate si doreste, iese mult mai gustos cu untura)
- 2-3 cepe mijlocii
- 2-3 rosii
- 1 legatura de marar
- 1-2 crengute de cimbru
- 1-2 frunze de dafin
- 1-2ls zahar
- sare
- piper
~~~cinde doreste mai poate adaouga~~~
- boia de ardei dulce
- bulion de rosii
MOD PREPARARE:
Varza se curatea de frunzele exterioare si se taie fideluta.
Ceapa se curata si se taie marunta.
Mararul se spala, zvinta si toaca marunt.
Rosiile se spala, se injumatatesc si se taie in cubulete marunte.
Sunca la fel se taie cubulete.
Intr-o oala potriita masei de varza , se pune pe foc si se prajeste in ea sunca.
Dupa ce sa prajit bine se scoate deoparte si daca este prea putin grasime lasata se mai daoga ceva si dupa ce este incinsa bine, se daoga ceapa.Acesta se lasa sa se prajeasca , amestecind mereu sa nu se arda si cind a devenit sticloasa se adaoga si zaharul.Cind ceapa a prins culoarea caramel dorita se adaoga pe rind varza taiata fideluta.
Varza pusa in oala se amesteca bine si se pune capacul.Din cind in cind se amesteca sa nu se arda.
Cind varza sa inmuiat si calit pe toate partile se daoga rosiile taiate marunt si se amesteca totul bine, eventual daca este necesar se adaoga ceva apa.
In continuare se adaoga restul ingredientelor ramase se amesteca bine si se lasa totul la foc domol sub capac si amestecind din cind in cind, pina ce varza este bine fiarta.
Cind totul este gata se scot crengutele de cimbru
si frunzele de dafin,eventual se mai condimenteaza dupa gust si e poate servii.
Ca atare cu piine proaspata , sau mamaliguta si o caciulita buna de smintina.
Sau precum garnitura linga o bucatica de friptura.
2 comentarii:
Buna Laura,
citind postarea ta mi-am dat seama ca in vara asta nu am mancat deloc varza calita. Trebuie neaparat sa prepar si eu o portie!
La mine pe blog te asteapta un premiu, te rog sa nu rupi lantul.
Hallo Nico si bine ai revenit la mine pe Blog!
Ma bucur ca am fost un izvor de inspiratie in ceea ce priveste gatitul si poftele...
Asa mi-se intimpla si mie de multe ori.
Vazind la altii imi dau seama ca de fapt si eu vreau sa fac sa sa maninc una sau alta.
O sa vin chiar acum sa ridic premiul.Multumesc muuuuuult de tot si o zi minunata iti doresc!
Cu prietenie
laura S.
Trimiteți un comentariu