Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 aug. 2009

VARZA DULCE CALITA


O mincare simpla dar gustoasa!
Cel putin asta este parerea mea si a familiei mele.
Pregatita cu mult marar si cimbru, pot sa spun - O DELICATESE!!!
Eu o prepar astfel;
INGREDIENTE:
- 1 capatina varza (ca. 1 kg)
- 100-150g sunca Kaiser/Bacon(daca se doreste)
- 2-3 ls ulei(pentru cine poate si doreste, iese mult mai gustos cu untura)
- 2-3 cepe mijlocii
- 2-3 rosii
- 1 legatura de marar
- 1-2 crengute de cimbru
- 1-2 frunze de dafin
- 1-2ls zahar
- sare
- piper
~~~cinde doreste mai poate adaouga~~~
- boia de ardei dulce
- bulion de rosii
MOD PREPARARE:
Varza se curatea de frunzele exterioare si se taie fideluta.
Ceapa se curata si se taie marunta.
Mararul se spala, zvinta si toaca marunt.
Rosiile se spala, se injumatatesc si se taie in cubulete marunte.
Sunca la fel se taie cubulete.
Intr-o oala potriita masei de varza , se pune pe foc si se prajeste in ea sunca.
Dupa ce sa prajit bine se scoate deoparte si daca este prea putin grasime lasata se mai daoga ceva si dupa ce este incinsa bine, se daoga ceapa.Acesta se lasa sa se prajeasca , amestecind mereu sa nu se arda si cind a devenit sticloasa se adaoga si zaharul.Cind ceapa a prins culoarea caramel dorita se adaoga pe rind varza taiata fideluta.
Varza pusa in oala se amesteca bine si se pune capacul.Din cind in cind se amesteca sa nu se arda.
Cind varza sa inmuiat si calit pe toate partile se daoga rosiile taiate marunt si se amesteca totul bine, eventual daca este necesar se adaoga ceva apa.
In continuare se adaoga restul ingredientelor ramase se amesteca bine si se lasa totul la foc domol sub capac si amestecind din cind in cind, pina ce varza este bine fiarta.
Cind totul este gata se scot crengutele de cimbru
si frunzele de dafin,eventual se mai condimenteaza dupa gust si e poate servii.
Ca atare cu piine proaspata , sau mamaliguta si o caciulita buna de smintina.
Sau precum garnitura linga o bucatica de friptura.

2 comentarii:

Niko spunea...

Buna Laura,
citind postarea ta mi-am dat seama ca in vara asta nu am mancat deloc varza calita. Trebuie neaparat sa prepar si eu o portie!
La mine pe blog te asteapta un premiu, te rog sa nu rupi lantul.

Unul din multi! spunea...

Hallo Nico si bine ai revenit la mine pe Blog!
Ma bucur ca am fost un izvor de inspiratie in ceea ce priveste gatitul si poftele...
Asa mi-se intimpla si mie de multe ori.
Vazind la altii imi dau seama ca de fapt si eu vreau sa fac sa sa maninc una sau alta.
O sa vin chiar acum sa ridic premiul.Multumesc muuuuuult de tot si o zi minunata iti doresc!
Cu prietenie
laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate