Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 sept. 2009

PIINE BOB DE GRIU a la Laura S.


Si aceasta reteta participa la acest concurs

http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/23615/Produse-de-panificatie/pagina/300/

cu NUMARUL DE VALIDARE ~ 48
Este o piine moale, cu o aroma puternica si gustoasa, iar miezul moale si elastic.

INGREDIENTE:
- 200g boabe de griu
- 5 g drojdie uscata
- 300g drojdie naturala
- 250g faina de griu integrala
- 350g faina alba de griu
- 25g sare
- 300g apa
- 60g untura /unt/marg.
MOD PREPARARE:

1+2 - Se pune griul la inmuiat 24 de ore.
3+4 - Griul se strecoara, clateste si se pune intr-un recipient de sticla
5+6 - Griul se acopera cu un servet de bucatarie si se pune ca 48/72ore intr-un loc racoros si intunecos sa incolteasca.

7+8 - Griul incoltit se trece prinmasina si ingredientele pentru piine se cintaresc.
9 - Peste griu se toarna cele 300g de apa calda.
10 - In cuva masinii de piine se pun cele 300g de drojdie naturala, care inaite cu o seara sa reimprospatat.
11+12 - Peste drojdia naturala se pun cele 5 g de drojdie uscata, ambele sortimente de faina cintarite,griul, sarea si se framinta.
13+14 - Cind ingredientele sint bine incorporate si se formeaza aluatul, se adaoga cele 60 g de preferinta de untura de porc(eu am pus marg.) si se framinta totul bine.(eu am folosit MP)

15+16 – Aluatul dospit ca 45min se scoate pe masa de lucru unsa cu ulei sau infainata.
17 – Aluatul se intinde cu degetele si se lasa sa odihneasca 20min
18+19 – Aluatul se impacheteaza/ruleaza sub forma dorita si se incheie.
20+21 – Aluatul se aeaza pe o tava captusita cu hirtie de copt cu incheietura in jos si se presara deasupra amidon alimentar.
22 - Totul se acopera cu o folie de nailon alimentar si un servet de bucatarie si se lasa la dospit ca 60/90 de min.pina este vizibil ca volumul aluatului a crescut.
23+24 - Aluatului dospit bine cresteaza deasupra in forma dorita , se stropeste cu apa si se introduce in cuptorul in prealabil incins la maxim.
In cuptor se arunca imediat ca. 50ml apa si se inchide repede usa cuptorului.
Dupa ca .10 minute temperatura cuptorului se reduce la 220°C.
Daca se coace pe piatra de samot... dupa ca 20 min.se trage folia/hirtia de copt de sub piine.
Piinea se coace ca 50-60 min. Pina ce prinde gradul de coacere dorit.
Pentru a proba daca piinea este coapta, daca se ciocaneste cu degetul pe dosul piinii, acetsa trebuie sa sune a gol.
Inainte cu 5-10 min de coacere , piiinea se mai stropeste odata cu apa, astfel coaja va deveni luioasa.
Cind este gata de copt, se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa cel putin 5-6 ore (chiar 10-12 ore)sa se racesca complet.
Si numai dupa ce este racita bine, se poate taia.
~voilà -FINALUL ~

Un comentariu:

Anonim spunea...

De cang caut un blog, sa aiba retete variate de paine!!!!! si ...Bine te-am gasit! super retete!!! Felicitari

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate