Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

23 sept. 2009

MELCISORI CU MERE SI VANILIE a la Laura S.


*MENTIUNE*~ RETETELE care participa la concursul de FORUMUL
CULINAR
sint "UNICE"

la fel ca si retetele care in titul lor este scris a la Laura S.
Aici inca o reteta, gustoasa si una care tot timpul are sezon si cu care la fel particip la concursul de pe FORUMUL CULINAR

NUMARUL DE VALIDARE 54


INGREDIENTE ALUAT:
- 250ml lapte
- 100g zahar
- 25g drojdie proaspata
- 1 ou gr.M
- 120ml ulei vegetal
- 2 lamii-coaja
- 1lc sare
- 650g faina alba de griu
~~~~~supliment~~~~~
- ceva ulei/unt sau margarina(ca. 100g)
MOD PREPARARE:

Laptele se incalzeste usor(sub 40"C)in jumatate din cantitate se dizolva jumatate din cantitatea de zahar si drojdia.
In intr-un recipient sau in MP(msasina de facut piine)se pun jumatate din cantitatea de faina si laptele cu zahar si drojdie, urmate de a doua jumatate de cant. de faina si restul ingredientelor de aluat.
Totul se framinta pina se obtine un aluat omogen,usor maleabil si nelipicios.
Aluatul obtinut se lasa la dospit ca 30 min.
Aluatul obtinut se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei sau infainata, sub forma de dreptunghi cu o gr. de 2-3mm.
Suprafata dreptunghiului din aluat se unge cu un strat foarte subtire din suplimentul de ulei/unt/marg.
1/3 din aluat se impatura peste aluatul propriuzis si se acopera cu cealalta pate din aluat.
Astfel aluatul este de 3 ori suprapus si se reintinde inca odata intr-un dreptunghi cu o gr. de ca. 4mm.
deasupra se presara urmatoarea umplutura;
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- ca.700g mere rase si bine scurse
(deci dupa ce merele au fost curatite de coaja se scurg bine de zeama si dupa aceea se cintaresc.Din pacate merele mele au fost f.foarte zemoase si am avut ceva ginduri, dar in final a fost totul OK. Deci nu griji f mari, daca la portionat se scurge ceva zeama).
- zeama de la cele 2 lamii
- 100g zahar
- 1 pac.praf de budinca de vanilie
- 1 lc scortisoara
- 50g smintina groasa(Creme fraiche)
- 50g- 100g nuca macinata(de preferat prajita si zdrobita.Eu am avut o punga de nuca caramelizata desfacuta si pe aceea am folosito).
~~~~~deco/glazura~~~~~
- 1 ou
- 2 ls lapte
- 100-150g zahar tos de preferinta brun
- zahar pudra
MOD PREPARARE:

Merele ca 1kg, se curata de coaja si se trec prin razatoare si se amesteca imediat cu zeama de lamiie si 50g zahar.Se amesteca totul bine si se scurg bine cu ajutorul unei site sau simplu intre pumni.Dupa ce merele s-au scurs se amesteca cu restul de zahar,scortisoara. smintina si parful de budinca de vanilie.Umplutura e presara peste 2/3 din suprafata aluatului , dupa care acesta se ruleaza incepind de la latura mai lata/lunga.Cu ajutorul unui fir de papiota, se taie felii din rola din aluat umpluta cu o gr. de ca 2,5-3cm si se aseaza pe 1 sau 2 tavi captusite cu hirte de copt.Un oul se amesteca /bate cu 2 ls lapte si se unge suprafata melcisorilor iar deasupra se presara din abundenta zahar tos.Se lasa la dospit ca 30 min, dupa care se coc la ca.180/200°C ca 20-25 min.Pina deasupra primesc gradul de culoare dorit.Dupa ce s-au scos din cuptor, se scot cu grija pe un gratar de bucataie, se pudreaza cu zahr pudra si se pot servii chiar calde, eventual cu ceva frisca sau sos de vanilie, linga o cafea...(din pacate mie mi-a lipsit frisca si sosul de vanilie).

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate