Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 sept. 2009

CHIFLE CU PRUNE LA CUPTOR

© Copyright by ~ Laura S.
A venit si toamna si odata cu ea si sezonul Prunelor.
Si de aceea am zis sa fac ceva dulce cu prune, dar nu iarasi o prajitura.
Ceva ...ceva care sa nu fie prea dulce dar nici ceva nedefinit.
Asa ca m-am gindit s afac asa ceva ,dar cu prune.Si m-am gindit bine, ca pe a doua zii nu a mai ramas nimic.
INGREDIENTE:- 550 g faina
- 1 pac.(7g)drojdie uscata sau 20g proaspata
- 250 ml lapte caldut
- 50 g zahar
- 1 pac.zahar vaniliat
- 1 lamiie-coaja
- 2 oua
- 1 ls rom
- 50 g unt topit si racit
~~~~~~~~ -12-24 ...buc prune(eu am folosit doar jumatati,deoarece au fost mari.
- 50g zahar tos
- 1/2lc scortisoara + 3ls zahar tos
- 75g unt/marg
MOD PREPARARE:Din ingredientele redate mai sus, pina la linia de marcaj, se prepara un aluat potrivit de moale.
Ori metoda clasica, facind din 2ls de faina, lapte, 1ls zahar si drojdie o maia care se lasa la dospit ca 10 min, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor si se lasa la dospit pina ce i-se dubleaza volumul.Ori in MP(masina de piine).
Intr-e timp intr-o tava sau o fprma rezistenta la temp.inalte se topeste restul de unt/mar. si se presara in tava cele 50g zahar tos.
Dupa dospire se imparte alutul in functie de cit de mari doriti galustele,Galustele pot fii simple si se servesc cu sos de vanilie, este o servire clasica, in zona Bayern si in Austria, ori cu alt sos dupa preferinta.
Ori se pot umple cu alte fructe, gem,nutela...fiecare dupa cum si ce doreste.
Scortisoara se amesteca cu zaharul ramas.
Deci , dupa ce aluatul a fost impartit se intinde fiecare bucata si se aseaza in mijlocul ei 1/2lc din amestecul de zahar scortisoara.
Peste amestec se aseaza jumatate de pruna,iar daca prunele sint mai micute se poate pune in locul fiecarui simbure, din amestecul de scortisoara+zahar, dupa care se imbraca fructul in alutat si se aeaza cu incheietura in jos, in tava pregatita.
Cind aluatul este deja preparat si pus in tava, se acopera cu o folie de nailon ,peste care se une si un servet de bucatarie si se lasa inca 30 min.la dospit.
Timp in care cuptorul se incinge la 200°C.Dupa dospire se ung galustele cu ceva lapte(de preferinta condensat)caldut si se introduc in cuptor, pentru ca.25-30min.
Cind sint gata se pot servii, ori calde ori reci.
Ori ca atare linga lapte, cacao., cafea...
Ori cu un sos,dupa preferinta.

7 comentarii:

CamiWitt spunea...

Laura draga, vi tirziu cu reteta...Ieri am consumat ultimele prune. Off. Data viitoare. Un sfirsit de saptamina bun ! Cami

Unul din multi! spunea...

Hallölchen draga mea!
Lasa nui bai , doar nu au intrat zilele in sac si mai ales poti sa faci acesta reteta cu ce ai in casa.Important este sa-ti placa.
Eu intre timp am facut si o tura di Gogosi /Donutz, iar acum ma uit de o praji cu piscoturi.
Stiu ca am vazut ceva, udeva odata, mi-am pastrat-o intr-un Ordner, dar cum Peter a reformat PC-urile vad ca am pierduto.
Un WE. minunat iti urez si eu tie!
Laura S.

Unul din multi! spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CamiWitt spunea...

Maa, laura intra repede la Heidi are un Tiramisu nou rapid cu mere Foarte lecker für piticii tai dulci o fac si eu curind http://patchworkundkochen.blogspot.com/2009/09/apfel-tiramisu.html
Cami

Unul din multi! spunea...

Cami, multam mult de tot!
Hai ca intru sa vad reteta si te rog sa ma scuzi ca nu am reusit sa intru pe la tine sa ridic preemiile, dar aseara nu a mai fost timp si acum sint tot pe fuga, deoarece astazi incep picii scoala si trebuie sa merg cu David,cel mic la scoala.
Eu are o gramada de rechizite de dus la scoala si singur nu reusete.
Dar sper totusi sa ajung astazi sa ridic premiile, deoarece daca le las, iasi se pierd si chiar ca ma dezorietez de tot.
Deci te pup dulce si o saptamina pina de succese iti doresc!
Laura S.

luk06 spunea...

Doamne cat de bune sunt....de cand au aparut prunele imi cere familia sa le tot fac....MULTUMESC PENTRU RETETELE MINUNATE!!!

Unul din multi! spunea...

Draga Luko,
Daca ai putin timp, preparale si ai sa vezi ce fete fericite o sa ai in fata ta.
Mai ales asa caldute direct din tava, O MINNUNATIE!!!
stazi plec in RO. dar in We. ma intorc si o sa refac si eu aceasta reteta.
un TIP;
Daca ai magiun/gem de prune, amesteca-l cu ceva nuci macinate, ceva scortisoara si citva stropi de esenta de rom si inlocuieste cu aceasta masa, simburii prunelor.
Rezultatul este si mai bun.
Spor la preparat si mai ales SAVOARE DEPLINA!!!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate