O reteta simpla dar foarte gustoasa si satioasa, gasita aici:Kartoffelgratin
Daca se adaoga si ceva Sunca presata/Kaisser sau Bacon, se poate servi ca fel principal.
Eu am servit precum garnitura linga peste prajit si salata verde.
INGREDIENTE-4Pers:
- 800 - 1000 g cartofi,de preferinta fainosi
- 400 ml smintina lichida
- 200 ml smintina groasa-Creme Fraiche
- sare
- piper
- ceva nucsoara macinata
~~~eu am mai daougat~~~
- ceva usturoi granulat
- ceva vegeta
- patrunjel verde
- ceva grasime pentru uns
MOD PREPARARE:
Carofii se curata si se feliaza in rondele cu o gr.de ca.4-5mm.O forma rezistenta la temperaturi inalte, se unge cu ceva grasime, iar cartofii feliati se aseaza precum tigla pe acoperis.
Patrunjelul se toaca marunt si se preesara printre cartofii feliati.
Cele doua sortimente se smintina se amesteca si se condimenteaza cu condimetele mai sus scrise, dupa gust.
Se toarna peste cartofi , se niveleaza usor si se introduc in cuptorul preincins la 200°C pentru ca. 60-70 min.
Cine doreste poate sa presare deasupra brinza/cascaval...
Daca se adaoga si ceva Sunca presata/Kaisser sau Bacon, se poate servi ca fel principal.
Eu am servit precum garnitura linga peste prajit si salata verde.
INGREDIENTE-4Pers:
- 800 - 1000 g cartofi,de preferinta fainosi
- 400 ml smintina lichida
- 200 ml smintina groasa-Creme Fraiche
- sare
- piper
- ceva nucsoara macinata
~~~eu am mai daougat~~~
- ceva usturoi granulat
- ceva vegeta
- patrunjel verde
- ceva grasime pentru uns
MOD PREPARARE:
Carofii se curata si se feliaza in rondele cu o gr.de ca.4-5mm.O forma rezistenta la temperaturi inalte, se unge cu ceva grasime, iar cartofii feliati se aseaza precum tigla pe acoperis.
Patrunjelul se toaca marunt si se preesara printre cartofii feliati.
Cele doua sortimente se smintina se amesteca si se condimenteaza cu condimetele mai sus scrise, dupa gust.
Se toarna peste cartofi , se niveleaza usor si se introduc in cuptorul preincins la 200°C pentru ca. 60-70 min.
Cine doreste poate sa presare deasupra brinza/cascaval...
TIP:
- Cel mai bine este ca, verdeata ,morodeniile si condimentele, sa se presare direct peste fiecare strat de cartofi.Astfel gustul lor va fii si mai bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu