Acesti melcisori cu nuca sint"O BUNATATE"- care cu siguranta o sa se reproduca destul de des in bucataia mea.
Pici mei i-au savurat cu mare placere si repziciune.
Am mai facut eu si alte retete de care tot atit de incintata am fost, dar parca asta e si mai faina.
Sau poate ca nu am mai papat demult (???) habar nu am.....
Pici mei i-au savurat cu mare placere si repziciune.
Am mai facut eu si alte retete de care tot atit de incintata am fost, dar parca asta e si mai faina.
Sau poate ca nu am mai papat demult (???) habar nu am.....
Stiu doar ca au fost "EXCELLENTI"!!!
Reteta o am de aici; Nußschnecken Ich möchte an dieser stelle Danke sagen,
Reteta o am de aici; Nußschnecken Ich möchte an dieser stelle Danke sagen,
INGREDIENTE - UMPLUTURA:
- 3 albusuri de ou
- 200g zahar
- 300g nuci(eu am amestecat nuci normale+ nuci de padure.Dar merge cu ce fel de nuci doriri,dar nessarate sa fie).
- 1 lc scortisoara macinata
- ceva esenta de rom
~~~~pentru uns deasupra~~~~
- 1 galbenus de ou
- 2 ls lapte
INGREDIENTE - ALUAT:
- 550 g faina
~~~~pentru uns deasupra~~~~
- 1 galbenus de ou
- 2 ls lapte
INGREDIENTE - ALUAT:
- 550 g faina
- 1 priza sare
- 80 g zahar
- 80 g unt/marg./ulei
- 250 ml lapte
- 2 galbenusuri de ou
- 80 g zahar
- 80 g unt/marg./ulei
- 250 ml lapte
- 2 galbenusuri de ou
- coaja de la 1 lamiie
- 20g drojdie proaspata / 7g uscata
MOD PREPARARE:
In laptele putin caldut se dizolva drojdia si zaharul.
Faina se cerne se amesteca cu sarea se adaoga restul ingredientelor si la sfirsit amestecul de lapte cu zahar si rojdie.Totul se framinta(manual/mecanic..) si se lasa sa dospeasca pina ca evolumul aluatului se dubleaza.
Intr-e timp se prepara umplutura.
Albusl de ou se bate spuma , se adaoga zaharul , scortisoara, esenta de rom si nuca macinata.
Aluatul dospit se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei,sau cu faina cu o grosime de ca 1/2cm.
Se intinde umplutura peste aluat, dupa care se ruleaza nici prea strins , nici prea lejer.
Cu ajutorul unui cutit, sau a unui fir de ata, se taie din aluatul rulat felii cu o gr. de 1,5cm si se aseaza dupa fiecare taiere a feliei, imediat pe tava, captusita cu hrtie de copt, sau unsa cu grasime.
(eu din pacate, am vrut de acesta data sa fiu mai isteata si am taiat totul , iar aluatul s-a lasat si c-am greu l-am asezat in tava.)
Galbenusul de ou si laptele se amesteca bine si cu eles e unge fiecare melcisor.Si introduce in cuptorul"NEINCINS", dupa care cuptorul se porneste la temperatura de 180°C si se lasa la copt, ca . 30 min.
Se lasa la copt, pina primesc gradul de culoare dorit.
Se scoat pe un gratar de bucatarie si preara deasupra cu zahar pudra.
4 comentarii:
Hallo Laura,
exact !! M-am uitat extra dupä Scortisoarä si Tu ai pus-o. Perfect.
tare fein tia-u iesit.Nussschnecken sint Favoritii mei.yummmm...
Salutäri Jacob
PS: ti-am scris Mail
Foarte frumosi. Si eu fac cu tot felul de umpluturi: cu nuca, nuca de cocos, stafide. Sunt buni oricuce...
Laura, melcisorii sint si boala mea...Minunati ti-au iesit. Am o reteta din skandinavia cu mere razuite o minune...O seara placuta Cami
Multumec pentru Komplimente si va urez pofta mare daca probati!
C-am greu de probat ,deoarece caldurile astea....dar poate intr-o zi innorata,ploioasa...cu siguranta sint bineveniti.
"Scorisora"-pai cum se putea fara?!Nici gind, este aroma care pune coroana peste nuca.
Si mie imi place f. mult!
Cami,am si eu o reteta de MELCISORI CU MERE RASE, am si preparat-o, dintr-o revista.
Nu mai stiu cum a fost gustul,dar daca ai reteta impartaseste-o si cu mine/noi.
Mai ales ca merele sint tot timpul la indemina si destul de des ma tot gindesc ce sa fac cu unele care c-am se smochioneaza, ca nu vrea sa le mai manince nimenea.
La fel ca si benanele uneori....
Va doresc o zii minunata cu multe realizari!
Liebe Grüße aus Österreich
Laura S.
Trimiteți un comentariu