Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 iul. 2009

NUSSINI´S / Nußschnecken


Acesti melcisori cu nuca sint"O BUNATATE"- care cu siguranta o sa se reproduca destul de des in bucataia mea.
Pici mei i-au savurat cu mare placere si repziciune.
Am mai facut eu si alte retete de care tot atit de incintata am fost, dar parca asta e si mai faina.
Sau poate ca nu am mai papat demult (???) habar nu am.....
Stiu doar ca au fost "EXCELLENTI"!!!
Reteta o am de aici; Nußschnecken Ich möchte an dieser stelle Danke sagen,
Ich möchte an dieser stelle 

sagen- liebe BAX!


INGREDIENTE - UMPLUTURA:
- 3 albusuri de ou
- 200g zahar
- 300g nuci(eu am amestecat nuci normale+ nuci de padure.Dar merge cu ce fel de nuci doriri,dar nessarate sa fie).
- 1 lc scortisoara macinata
- ceva esenta de rom
~~~~pentru uns deasupra~~~~
- 1 galbenus de ou
- 2 ls lapte
INGREDIENTE - ALUAT:
- 550 g faina
- 1 priza sare
- 80 g zahar
- 80 g unt/marg./ulei
- 250 ml lapte
- 2 galbenusuri de ou
- coaja de la 1 lamiie
- 20g drojdie proaspata / 7g uscata
MOD PREPARARE:
In laptele putin caldut se dizolva drojdia si zaharul.
Faina se cerne se amesteca cu sarea se adaoga restul ingredientelor si la sfirsit amestecul de lapte cu zahar si rojdie.Totul se framinta(manual/mecanic..) si se lasa sa dospeasca pina ca evolumul aluatului se dubleaza.
Intr-e timp se prepara umplutura.
Albusl de ou se bate spuma , se adaoga zaharul , scortisoara, esenta de rom si nuca macinata.
Aluatul dospit se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei,sau cu faina cu o grosime de ca 1/2cm.
Se intinde umplutura peste aluat, dupa care se ruleaza nici prea strins , nici prea lejer.
Cu ajutorul unui cutit, sau a unui fir de ata, se taie din aluatul rulat felii cu o gr. de 1,5cm si se aseaza dupa fiecare taiere a feliei, imediat pe tava, captusita cu hrtie de copt, sau unsa cu grasime.
(eu din pacate, am vrut de acesta data sa fiu mai isteata si am taiat totul , iar aluatul s-a lasat si c-am greu l-am asezat in tava.)
Galbenusul de ou si laptele se amesteca bine si cu eles e unge fiecare melcisor.Si introduce in cuptorul"NEINCINS", dupa care cuptorul se porneste la temperatura de 180°C si se lasa la copt, ca . 30 min.
Se lasa la copt, pina primesc gradul de culoare dorit.
Se scoat pe un gratar de bucatarie si preara deasupra cu zahar pudra.


NUßSCHNECKEN

4 comentarii:

Jack T spunea...

Hallo Laura,

exact !! M-am uitat extra dupä Scortisoarä si Tu ai pus-o. Perfect.
tare fein tia-u iesit.Nussschnecken sint Favoritii mei.yummmm...

Salutäri Jacob

PS: ti-am scris Mail

Anonim spunea...

Foarte frumosi. Si eu fac cu tot felul de umpluturi: cu nuca, nuca de cocos, stafide. Sunt buni oricuce...

CamiWitt spunea...

Laura, melcisorii sint si boala mea...Minunati ti-au iesit. Am o reteta din skandinavia cu mere razuite o minune...O seara placuta Cami

Unul din multi! spunea...

Multumec pentru Komplimente si va urez pofta mare daca probati!

C-am greu de probat ,deoarece caldurile astea....dar poate intr-o zi innorata,ploioasa...cu siguranta sint bineveniti.


"Scorisora"-pai cum se putea fara?!Nici gind, este aroma care pune coroana peste nuca.
Si mie imi place f. mult!


Cami,am si eu o reteta de MELCISORI CU MERE RASE, am si preparat-o, dintr-o revista.
Nu mai stiu cum a fost gustul,dar daca ai reteta impartaseste-o si cu mine/noi.
Mai ales ca merele sint tot timpul la indemina si destul de des ma tot gindesc ce sa fac cu unele care c-am se smochioneaza, ca nu vrea sa le mai manince nimenea.
La fel ca si benanele uneori....

Va doresc o zii minunata cu multe realizari!
Liebe Grüße aus Österreich
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate